Depremzede Çocuklar Ve Il Protokolü Tosun Pasa' Filmiyle Moral Buldu

Osmaniye’de çadir kentlerde kalan afetzedeler, iftar sonrasi Sinema TIR’inda, Yesilçam’in en çok sevilen filmlerinden olan ‘Tosun Pasa’ filmini il protokolü ve çocuklarla birlikte izledi.

Depremzede Çocuklar Ve Il Protokolü Tosun Pasa' Filmiyle Moral Buldu
Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Osmaniye’de yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede, afetzede aileler için birçok etkinlik düzenleyen Osmaniye Belediyesi, özel olarak tasarlanan Sinema TIR’ini hizmete alip, farkli noktalarda film gösterimlerini sürdürüyor.

Il protokolü çocuklarla birlikte filmi izledi

Havanin açik oldugu günler geçici barinma alanlarinda konuslanan Sinema TIR’inda çizgi sinema ve Türk Sinemasi Klasiklerinden filmlerin gösterimleri afetzede vatandaslar için yapiliyor. Çocuklar ve aileler, dev ekranda ilgiyle filmleri izliyor. Katilimcilara yine Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafindan patlamis misir, meyve suyu ve pamuklu seker gibi ikramlarda bulunuluyor.

Depremin en çok etkiledigi bölgelerden olan Esenevler Mahallesi’ndeki düzenlenen iftar programinin ardindan, Vali Erdinç Yilmaz, Garnizon Komutani Topçu Albay Hakan Kocabas, Belediye Baskani Kadir Kara ve Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, Yesilçam’in en çok sevilen filmlerinden olan ‘Tosun Pasa’ filmini çocuklarla ve ailelerle birlikte Sinema TIR’inda izledi.

Vali Yilmaz, "Çocuklarimiz gülerse dünya güler"

Vali Erdinç Yilmaz, yaptigi açiklamada, "Osmaniye Belediyemiz tarafindan hazirlanan sinema tiri, bu mübarek Ramazan ayinda çocuklarimizin yüzünü güldüren, onlari mutlu eden bir ortam hazirliyor. Belediyemizi kutluyorum. Inaniyoruz ki çocuklarimiz gülerse dünya güler. Onlari güldürmek, onlari mutlu etmek hepimiz için çok güzel bir duygu. Depremin izlerini silme anlaminda da çok faydali bir faaliyet oldugunu düsünüyorum." dedi.

Baskan Kara, "Çocuklarimizin gönüllerini almaya çalisiyoruz"

Belediye Baskani Kadir Kara ise “Asrin felaketi olarak nitelendirilen deprem faciasi sonrasinda hemserilerimizin ve özellikle çocuklarimizin bu büyük travmadan kurtulmasi adina Osmaniye Belediyesi olarak pek çok etkinlige imza atiyoruz. Bunlardan bir tanesi de sinema gösterimi oldu. Özel olarak dizayn edilmis olan TIR üzerinden çadir kentlerde kalan çocuklarimiza, özellikle onlarin yaslarina uygun, neseli filmleri, Adile Nasitleri, Münir Özkullari, Kemal Sunallarin oynadigi filmleri onlara izleterek, bir nebzede olsun, onlari çektikleri acilardan uzaklastirmaya, onlarin gönüllerini almaya çalisiyoruz. Bu yüzden bu projeyi özel olarak gelistirdik. Projemize katki saglayan bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum. Ayrica çocuklarimiza bu programlara gösterdigi ilgi içinde onlara tesekkür ediyorum, hepsine geçmis olsun, Türkiye’ye geçmis Osmaniye’ye geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA