Aydin'in Aci Otu, Fiyatiyla Da Görenlerin Yüzünü Burusturuyor

Aydin daglarinda bahar mevsiminde dogada kendiliginden çikan, halk arasinda aci ot diye de bilinen sarmasik ve kedirgen bu yil yagislarin yetersiz olmasi sebebiyle az yetisirken bagi 35 TL’den pazar tezgahlarinda yerini aldi.

Aydin'in Aci Otu, Fiyatiyla Da Görenlerin Yüzünü Burusturuyor


Aydin’in aci otu olarak bilinen sarmasik ve kedirgenler, baharin gelmesiyle birlikte topraktan çikarak yüzünü göstermeye basladi.

Pek çok kisinin saglik için tükettigi bu otlar bir yandan issizlere is olurken, diger yandan da sehirde yasayanlarin sofrasina as oluyor. Yumurtali ve yogurtlu iki ayri türde yemegi yapilan ve pazar tezgahlarinda yerini alan bu otlar, fiyatiyla toplayani lezzetiyle de yiyeni mutlu ederken, bu yil yagislarin yetersiz olmasi sebebiyle daglarda az miktarda çikan otlarin bagi 35 TL’den satiliyor. Aydin’in aci otu, fiyatiyla da görenlerin yüzünü burustururken, yüksek fiyatina ragmen semt pazarlarinda en çok ilgi gören sezonluk ürünler arasinda yer aliyor. Aydin’in yani sira Ege Bölgesi’nde de severek tüketilen kedirgen ve sarmasiklar, kemik agrilarindan romatizmaya kadar bir çok hastaliga da iyi geliyor.

“Yagislar olursa devam edecek”

Çine’nin daglarindan toplanan kedirgen ve sarmasiklari pazarda sattigini belirten Hasan Tekes; “Kedirgen ve sarmasiklarin suan bagi 35 TL’den satiliyor. Aydinimizin yöresel lezzetlerinde. Daglarda kendiliginden yetisiyor. Daglardan binbir emekle toplaniyor ve pazarda satiyoruz. Kedirgen biraz daha tatli olur sarmasiga göre ama vatandaslarimiz genelde ikisini birlikte alip karistiriyor ve öyle yemek yapiyor. Bölgemizin önemli lezzetlerinden. Bu sene yagis olmadigindan daglarda fazla kedirgen ve sarmasik olmadi. Yagislar devam ederse bunlar da olmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA