Üniversiteliler Lise Ögrencilerine Ingilizce Konusma Pratigi Saglayacak

Sosyal sorumluluk projesi dahilinde Ingilizce konusma pratigini artirmak isteyen lise ögrencileri, Atlas Üniversitesi ögrencileri ile bir araya gelerek yabanci dil yeteneklerini gelistirme imkani bulacaklar.

Üniversiteliler Lise Ögrencilerine Ingilizce Konusma Pratigi Saglayacak
Akademik, sosyal ve kültürel çalismalarinin yani sira sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal faydaya odaklanan Atlas Üniversitesi yeterli imkâni olmayan lise ögrencilerine Ingilizce ögretmek için kollari sivadi. Atlas Üniversitesi ve Kagithane Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile “Atlas Üniversitesi Ögrencileri ile Ingilizce Konusma Pratikleri” sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Üniversiteli ögrenciler proje kapsaminda, Ingilizce konusma pratigini artirmak isteyen lise ögrencileriyle bulusarak, bu ögrencilerin pratik yapmasina destek olacaklar.

Projeye, Kagithane’de yer alan 9 lise dahil edildi

Kagithane’de yer alan 9 lisede gerçeklesecek olan proje, Atlas Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Ingiliz Dili ve Edebiyati ile Ingilizce Mütercim ve Tercümanlik Bölümü ögrencilerinin gönüllü olarak katilimiyla gerçeklesecek. Proje ilk etapta Üniversiteye fiziki yakinligi bulunan Cengizhan Anadolu Lisesi; Gültepe Sehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Kagithane ITO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Sadabat Anadolu Lisesi, Hürriyet Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, Kagithane Anadolu Lisesi, Sehit Mustafa Sevim Anadolu Imam Hatip Lisesi, Hasbahçe Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Kagithane Kiz Anadolu Imam Hatip Liselerinde baslanacak.

“Üniversiteler sosyal ve kültürel gelisimleri de takip etmeli”

Üniversitenin Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ayse Ayçiçegi Dinn üniversitelerin sadece akademik egitimlerin verildigi kurumlar olmadigini belirterek, ögrencilerin sosyal ve kültürel gelisimlerini de düsünen bilim yuvalari olduklarini kaydetti.

Prof. Dr. Ayse Ayçiçegi Dinn, bu anlamda hem kendi ögrencilerinin sosyallesmesi ve meslege hazirlanmalarinin yansira, Ingilizce dil pratiklerinin artmasini istediklerini belirtti.

Bununla birlikte özellikle civar okullardaki gençlerin Ingilizce konusmalarina destek olmanin ana hedefleri oldugunu söylen Ayse Ayçiçegi Dinn, “Gençlerimiz böylece kariyerlerinde de bir adim daha ileri gidebilecekler. Bu vesileyle, kurum olarak projeye destek veren Mütevelli Heyeti Baskanimiz Dr. Yusuf Elgörmüs, Kagithane Kaymakami Tahir Sahin ve Kagithane Ilçe Milli Egitim Müdürü Zekeriya Postaci’ya tesekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA