Depremzede Kadinlar El Nakisi Ile Depremin Izlerini Siliyor

Isparta’da konaklayan depremzede kadinlar el nakisi kursunda örgü örerek depremin izlerini silmeye çalisiyor.

Depremzede Kadinlar El Nakisi Ile Depremin Izlerini Siliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan farkli sehirlere yerleserek yurtlarda konaklayan depremzedelere yönelik çalismalar devam ediyor. Ögrenci ve çocuklarin ardindan kadin depremzedelere için açilan kurslarda, kadinlar el nakisi yaparak depremin izlerini unutmaya çalisiyor. Halk Egitim Merkezi bünyesinde açilan el nakisi kursunda yaklasik 15 depremzede kadin etamin, igne oyasi, lif örgü, tig örgü yaparak vakit geçiriyor.

Kahramanmaras’tan Isparta’ya gelen depremzede Elif Kamalak depremin etkilerini unutmaya çalistigini belirterek “ Çok kötüydü anlatilmaz o anlar. Çok siddetliydi hala unutamiyoruz. Biz o günleri su an tamamen unutmaya çalisiyoruz. Burada kanaviçe nakisi isliyoruz. Hocamizin gösterdigi lifleri yapiyor arkadaslar, oya isleyenler var. Bana terapi gibi geliyor küçüklügümden beri çok sevdigim bir sey el isi, örgü, nakis bunlari severek yapiyorum. Zamanimiz çok güzel geçiyor. O anlari kafamiza takmiyoruz. Zamanin nasil geçtigini inanin bilmiyorum” dedi.

Deprem gerekçesi ile Isparta’ya gelen vatandaslari Merkez KYK yurtlarinda misafir ettiklerini belirten, Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur ise “Depremzede anne babalarimizin kendi ilgi ve yeteneklerine yönelik halk egitim kurslarimizi fiilen baslatmis olduk. Suanda elde nakis kursundayiz. Bölgeden gelen vatandaslarimiz halk egitim kanaliyla açmis oldugumuz kursta ögretmenimizin önderliginde el sanatlarina yönelik faaliyetlerini yürütüyorlar. Hem burada bos zamanlarini degerlendiriyorlar hem de onlarin yasamis olduklari bu sikintili sürecin bir terapi gibi birbirleriyle sohbet ederek güzel bir vakit geçiriyorlar” seklinde konustu.

El sanatlarina yönelik kurslarin açilmaya devam edecegini belirten Baydur yapilan ürünleri açilacak olan panayirlarda ortaya konulacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA