Tok Tutmasiyla Bilinen Keteler Sahur Sofralari Için Hazirlanmaya Basladi

Tok tutmasi ve lezzeti nedeniyle Ramazan ayinda sahur sofralarinin vazgeçilmezi olan kete hazirliklari basladi.

Tok Tutmasiyla Bilinen Keteler Sahur Sofralari Için Hazirlanmaya Basladi
Dogu Anadolu Bölgesi’nde kahvaltilarin aranan lezzeti olan içli keteler, Ramazan ayinda da özellikle tok tutma özelliginden dolayi sahur sofralarini süslüyor. Ramazan ayina sayili günler kala bir araya gelerek kollari sivayan Agrili kadinlar, koyu bir sohbet esliginde açtiklari hamurlarin içine koyduklari kavrulmus helvalarin kokusu arasinda Ramazan hazirliklarina basladi.



“Tadi çok lezzetli”

Her Ramazan öncesi ailece bir araya gelip içli kete hazirladiklarini söyleyen Esma Polat, “Ketemiz Ramazan ayinda tok tutuyor. Bu nedenle sahurlarda olmazsa olmazimizdir. Tok tuttugu içinde gün içinde oruç bizi çok fazla zorlamiyor. Tadi da çok lezzetli. Vazgeçemiyoruz. Her Ramazan öncesi mutlaka arkadaslarla, ailemizle bir araya gelip ketemizi birkaç gün önceden hazirliyoruz. Dolaplarimiza koyuyoruz. Sahurlarda çikarip, isitip yiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Ramazan ayinda tok tutmasi için yapiyoruz”

Bölgenin genis ailelerden olustugunu bu nedenle içli kete hazirliginin 3 güne yakin sürdügünü belirten Öznur Acar, “Özellikle Ramazan ayinda tok tutmasi için yapiyoruz. Tüm aile toplanip yapiyoruz. Bazen iki veya 3 gün sürüyor. Sirayla yapiyoruz. Malum Agri’da aileler genis. Aile basi 20 tane yapiyoruz neredeyse. Günlük ayirip buzluklara atiyoruz. Sahurlarda sofraya birakiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA