Mersin'de 'Dublör' Yöntemiyle Dolandiricilik Yapan 3 Süpheli Gözaltina Alindi

İçel’de ehliyetini çaldiklari sahsin adina ’dublör’ yöntemiyle telefon hatti çikararak 100 bin lirasi banka kredisi olmak üzere 115 bin lirasini dolandiran 2’si kadin 3 süpheli gözaltina alindi.

Mersin'de 'Dublör' Yöntemiyle Dolandiricilik Yapan 3 Süpheli Gözaltina Alindi
Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, polise basvuran Ç.A. adli sahis, sosyal medya üzerinden tanistigi bir kisinin ehliyetini çalarak adina çikardigi telefon hatti üzerinden banka hesabindaki 15 bin lira ile farkli bir bankadan 100 bin lira kredi çekildigini belirterek sikayetçi oldu.

Sikayet üzerine çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, müsteki Ç.A.’nin sosyal medyadan tanistigi bir kadin tarafindan ehliyetinin çalindigini ve bu kisinin de çaldigi ehliyeti R.U.Y. adli kisiye verdigini belirledi. R.U.Y.’nin ise süpheliye benzeyen bir sahsi ’dublör’ olarak kullanarak Ç.A. adina telefon hatti aldigi, o hat ile ’e-devlet’ sifresine tanimli telefon numarasini degistirip, müstekiye benzeyen sahis ile birlikte banka subesine giderek 100 bin lira kredi çektigi belirlendi. Zanlilarin ayrica Ç.A.’nin hesabindaki 15 bin lirayi da bilgisi disinda hesabindan çektikleri tespit edildi.

Elde edilen bilgiler dogrultusunda çalismalarini sürdüren ekipler, 115 bin liralik dolandiricilik olayina karistiklari belirlenen Y.B., R.B. ve R.U.Y.’yi gözaltina aldi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden R.U.Y. tutuklanirken, diger zanlilar ’ev hapsi’ karariyla saliverildi.

Kaynak: İHA