'Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda Gözaltina Alinan FETÖ Süphelileri Adliyede

Fetullahçi terör örgütüne (FETÖ/PDY) finansal destek saglayan ve kendilerini mahrem kurye olarak adlandiran, örgütün güncel yapilanmasinda faaliyet gösteren, hücre evlerinde barinan ve ByLock kullandigi tespit edilen süphelilere yönelik Izmir merkezli 4 ilde gerçeklestirilen ‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nda gözaltina alinan 49 zanlidan 12’si tutuklanirken, sorgulari tamamlanan 35 süpheli adliyeye sevk edildi.

'Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda Gözaltina Alinan FETÖ Süphelileri Adliyede
Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, FETÖ/PDY silahli terör örgütüne yönelik yürütülen çalismalar sonucu, örgüte finansal destek saglayan ve kendilerini mahrem/kurye olarak adlandiran, örgütün güncel yapilanmasinda faaliyet gösterdikleri tespit edilen, haklarinda yakalama karari olan örgüt mensuplarinin yakalanmamak için tedbir uyguladiklari ve gizlilik içerisinde hücre (gaybubet) evlerinde barinan, haklarinda ihbar ve beyanlar bulunan, Bylock kullanicisi 54 süpheli tespit edildi.

FETÖ’nün finans agina agir darbe

Izmir Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, 17 Mart günü saat 06.30 siralarinda harekete geçerek, 15 Temmuz hain darbe girisiminde darbeciler tarafindan basindan vurulan, Devlet Övünç Madalyasi sahibi Emniyet Terörle Mücadele Daire Eski Baskani Turgut Aslan’in adinin verildigi operasyonda, Izmir, Istanbul, Ankara, Samsun ve Mugla illerindeki 40 adrese es zamanli baskin sonucu hakkinda gözalti karari bulunan 54 süpheliden 49’unu kiskivrak yakaladi. Adreslerde yapilan aramalarda, 180 bin 305 lira, 400 euro, 4 bin 900 dolar, 47 adet ziynet esyasi, örgütsel faaliyetlere ve örgüt içinde finansal dagilima dair bilgilerin yer aldigi degerlendirilen çok sayida doküman, çok sayida dijital materyal ve 2 adet F serisi Amerikan Dolari ele geçirildi.

35 süpheli adliyede

Gözaltina alinan ve emniyetteki islemleri tamamlanan 49 süpheliden 12’si tutuklanirken, 1 süpheli emniyetteki ifadesinin ardindan, 1 süpheli de adli kontrol sartiyla saliverildi.

Sorgulari tamamlanan 35 süpheli ise emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Hakkinda gözalti karari bulunan 5 firariyi yakalama çalismalarinin ise sürdügü kaydedildi.
Kaynak: İHA