Antalya'da Sörf Tahtasiyla Açiga Sürüklenen Turistleri Deniz Polisi Kurtardi

Antalya’da bindikleri kürekli sörf tahtasiyla ters akintiya kapilip denizin 2 mil açigina sürüklenen 2’si çocuk 4 turist, deniz polisi ekiplerince kurtarildi. Bota alinan turist, karaya getirilip ardindan saglik kontrolü için hastaneye kaldirildi.

Antalya'da Sörf Tahtasiyla Açiga Sürüklenen Turistleri Deniz Polisi Kurtardi
Deniz polisini alarma geçiren olay, dün saat 16.30 siralarinda Konyaalti Sahili açiklarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, aralarinda Tatar, Özbek ve Rus vatandasinin bulundugu 2’si çocuk 1’i kadin 4 turist kürekli sörf tahtasiyla denize açildi. Bir süre sonra ters akintiya kapilan grup, açiga sürüklenmeye basladi.

Grup, yanlarinda tasidiklari cep telefonuyla 112 Acil Çagri Merkezi’nden yardim talep etti. Ihbarin ardindan Antalya Il Emniyet Müdürlügü Deniz Liman Sube Müdürlügüne bagli deniz polisi ekipleri, kurtarma görevi için Kale Içi Yat Limani’ndan çikis yapti. Dalgali havada kiyidan yaklasik 2 mil (3,2 km) uzaklikta sürüklenmeye devam ederken bulunan kisiler, polis ekiplerince sörf tahtalariyla birlikte bota alindi.

Battaniyeye sarilip polis kucaginda ambulansa alindilar

Yat Limanina getirilen ve üsüdügü gözlenen 8-9 yaslarindaki iki çocuk, ekiplerce battaniye ile sarildi. Polis memurunun kucaginda ambulansa alinan çocuklar ile diger kisiler, saglik kontrolü için Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildi.
Kaynak: İHA