26 Metreden Asagiya Düsen Özgecan'in Ölümünde Korkutan Süphe

Zonguldak’ta 2 yil önce 28 yasindaki Ayse Özgecan Usta’nin 26 metre yükseklikten düserek ölümünün ardindan tutuksuz yargilanan erkek arkadasi Bartu C.A., suçlamalari kabul etmedi. Acili baba Kenan Usta ise olay günü masanin üstünde bulunan telefonun ertesi gün kirik ve sifresi degistirilmis bir sekilde yatakla duvar arasinda bulunduguna dikkat çekti. Baba Kenan Usta, "Bu hususta çeliskiler var. Delillerin karartilmaya çalisildigini düsünüyorum" dedi.

26 Metreden Asagiya Düsen Özgecan'in Ölümünde Korkutan Süphe
Olay, 5 Subat 2021 günü Incivez Mahallesi Yavuzkent Sitesinde meydana geldi. Iddiaya göre 28 yasindaki Ayse Özgecan Usta, erkek arkadasi Bartu C.A.’nin yanina geldi. Iddiaya göre Özgecan Usta ile erkek arkadasi arasinda evlenme konusunda tartismasi çikti. Tartismanin devam etmesi üzerine genç kiz, 8’inci kattaki dairenin terasindan düserek hayatini kaybetti. Emniyetteki islemlerinin ardindan Zonguldak Adliyesi’ne sevk edilen Bartu C.A. hakkinda ev hapsi ve adli kontrolle yurt disi çikis yasagi karari verildi.



Erkek arkadasina "taksirle ölüme neden olma" suçundan hapis talebi

Savcilik intihar girisiminde bulunma ihtimaline karsi yeterli dikkati göstermedigi gerekçesiyle sanik Bartu C.A:’nin ’taksirle ölüme neden olma’ suçunu isledigini belirterek hakkinda 2 yildan 6 yila kadar hapisle yargilanmasini talep etti. Iddianamede, sanigin olay tarihinde 21 aydir birlikte oldugu kiz arkadasi Usta’nin evlilik tartismasinin ardindan intihar girisiminde bulunabilecegini öngörülebilecegi, ancak tartismayi sürdürdügüne yer verildi.



Iddianamede ’Kendimi atacagim’ diyerek Usta’nin terasa çiktigi ancak sanigin hemen ardindan terasa gitmedigine dikkat çekildi. Savcilik, sanik Bartu C.A. hakkinda yasanan olayin gerçeklesmeden önce yeterli dikkati göstermedigi gerekçesiyle ’taksirle ölüme neden olma’ suçunu isledigini belirterek 2 yildan 6 yila kadar hapisle yargilanmasini talep etti.

Ev hapsine çarptirilan sanik Bartu C.A.’nin; adli kontrol sartiyla haftada iki kez kolluk kuvvetlerine imza atma sartinin devamina karar verildi.

Taniklar dinlendi

Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada olay günü yasananlara tanik olanlar dinlendi. Taniklardan E.I. ve E.S. dinlendi. E.S., olay gecesi yatma hazirliginda oldugunu bagrismalari duyunca pencereyi açtigini genç bir kizin balkon korkuluklarindan asagiya sarktigini, gencin ise kizi tutmaya çalistigini anlatti. Kosarak ikinci kattaki evinden asagiya indiginde ise genç kizi yerde bulduklarini söyledi.



"Saglam telefon kirik bulundu, sifresi çözülemiyor"

Durusmada söz alan Özgecan Usta’nin babasi Kenan Usta, tanik E.I.’nin ifadelerinin çeliskili oldugunu söyledi.

Tanigin hatirlamadigini söyledigi olayla ilgili konusan baba Kenan Usta, "Insan böyle bir olayi üç ay degil üç yil da geçse unutmaz. Ancak tanik bazi seyleri hatirlamadigini bazilarini ise diger tanik sonaydan farkli anlatiyor. Sanik söz konusu telefonun sifresinin kirilamadigini biliyordu. Kendisinin olaydan sonra telefonun sifresini degistirdigini, kirdigini, yatak ile duvar arasina sikistirdigini düsünüyorum. Ayni gün masanin üzerinde olan telefon ertesi gün orada bulurdu. Bu hususta çeliski var" dedi.

Sanigin tedbiren de olsa tutuklanmasi gerektigini söyleyen baba Kenan Usta, "Suçlu olup olmadigina mahkeme karar verecek. Ancak tedbiren dahi olsa süpheli kisi tutuklanir. Ev hapsi verilmis olsa bile annesi yaninda, babasi yaninda, yemekleri önüne geliyor, istedigi gibi evinde vakit geçiriyordu. Tedbiren hapis cezasi ile cezalandirilmasi olmasi gerekirdi. Küçük bir flas bellek dahil bulunup dosyaya konuluyor ise bir telefonun beyan edilen yerden farkli yerde bulunmasi akla baska süpheleri getiriyor. Deliller karartilmistir" dedi.

SEGBIS ile Çaycuma ilçesinden durusmaya katilan tutuksuz sanik Bartu C.A. ise aleyhinde olan suçlamalari kabul etmedigini söyledi.

Sanigin avukati ise adli kontrolle imza sartinin kaldirilmasini veya 15 günde bir uygulanmasini istedi. Sanik avukatinin talebi ise kabul edilmedi. Mahkemede Nisan ayinda kesif yapilmasina durusmanin ise Haziran ayinda yapilmasina karar verildi.

Kaynak: İHA