Liselilerden Oto Servis Açiklamasi Araç Yikama 50 TL

Amasya’da bir meslek lisesinde araçlarin bakim, yag degisimi ve yikama islemleri ögrenciler tarafindan yapiliyor. Liselilerin oto servisinde yikama isleminin bedeli ise 50 TL. Bu sayede ögrencilerin harçliklarini da kazanmalari saglaniyor.

Liselilerden Oto Servis Açiklamasi Araç Yikama 50 TL
Amasya Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motorlu araçlar teknolojisi alani ögrencileri, okula gelen araçlarin bakim ve yikama islemlerini ögretmenlerinin gözetiminde titizlikle gerçeklestiriyor. 2 hafta önce baslayan uygulamayi çok önemli bulan Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Ögrencilerimiz emanet aldiklari aracin anahtar teslimi bakim, onarim ve tamiratini yapip yikayarak araç sahibine teslim ediyor” dedi.

Türkmen, asil amaçlarinin ögrencilerinin harçliklarini kazanmalarinin yani sira mesleki gelisimlerinin katkida bulunmak oldugunu belirtti.

Araç sahiplerinin ikram edilen kahvelerini içerken islemlere hizla baslandigini anlatan okul müdürü Niyazi Sisik, “Araçlarimizin iç, dis yikanmasinin bedelini 50 TL olarak belirledik. Ayrica bakim isleminin maliyetini, ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin kazancini hesaplayarak fiyati belirliyoruz” diye konustu.

Lastik degisiminin de gerçeklestirildigi islemleri özveriyle yapan ögrencilerden Ali Karaca ile Mustafa Saka da mezun olduktan sonra üniversite egitimine devam ettirmek istedikleri gibi isyeri açmayi da planladiklarini söyledi.

Motorlu araçlar teknolojisi alan sefi Murat Bülbül ise “Ögrencilerimizi mesleki ve teknik olarak daha donanimli hale getirmek, otomotiv sektörünün bakim, onarim, servis ve hizmet dallarinin her asamasinda görev alarak kendilerine ve okulumuza ekonomik katki saglamak için çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA