Depremzede Hüseyin Amca, 'Cumhurbaskanimizin Yükü Simdi Daha Agir, Rabbim Yardimcisi Olsun'

Van Büyüksehir Belediyesi depremin yasandigi ilk günden itibaren Malatya ilinde depremin yaralarini sarmaya devam ediyor.

Depremzede Hüseyin Amca, 'Cumhurbaskanimizin Yükü Simdi Daha Agir, Rabbim Yardimcisi Olsun'
Depremin ilk gününden itibaren Malatya bölgesine adeta çikartma yapan Van Valiligi ve Van Büyüksehir Belediyesi Malatyalilarin yüregine dokunmaya devam ediyor. Van Büyüksehir Belediyesine bagli Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ise her anlamda depremzedelerin yaninda yakininda olmaya yaralarini sarmaya devam ediyor. Gün boyu konteyner kentlerde hem yetiskinler hem çocuklara yönelik çalismalar düzenleyerek depremin olumsuz etkilerini silmeye çalisiyorlar.

Van Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek koordinesinde kurulan konteyner kentlerde depremzedelere psiko sosyal destek vermeye devam ediyor. Kurulan ekipler gün boyu konteyner kentlerdeki Depremzede vatandaslari dinleyerek, dertlerine derman oluyor acilarini paylasiyor. Depremin izlerini silmek için gece gündüz çalisiyorlar. Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek, konteyner kentte bugün ziyaret ettigi ailenin dualari karsisinda duygu dolu anlar yasandi. 89 yasindaki Hasan Hüseyin Akça ve 84 yasindaki esi Zehra Akça isimli Malatyali Akçadagli depremzede aile hem Van Valisi Dr. Ozan Balci’ya hem Selma Biçek’e minnettar olduklarini dile getirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan dan bahsederken gözleri dolan depremzede Hüseyin amca, "Onun yükü simdi daha agir. Rabbim yardimcisi olsun" derken göz yaslarina hakim olamadi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan daire baskani Selma Biçek, burada Vanli kadinlarimiz basta olmak üzere belediyemize bagli onlarca destek elemani ile ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarini yerine getirmek için çabaliyoruz, bugün ziyaret ettigimiz ailemiz bizleri de çok duygulandirdi rabbim devletimizin eksikligini vermesin.

Devlet millet el ele kisa sürede bununda üstesinden gelecegiz dedi.

Kaynak: İHA