1 Kisinin Ölümüne, 7 Kisinin Yaralanmasina Sebep Oldugu Iddia Edilen Sürücü Açiklamasi

Kastamonu’da hatali sollama yaparak iki aracin çarpismasina ve bir kisinin ölümüne sebep oldugu iddiasiyla tutuklu yargilanan sürücü, ’hamile esimi hastaneye yetistiriyordum’ diyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, olay yerinde “kesif” yapilmasina karar verdi.

1 Kisinin Ölümüne, 7 Kisinin Yaralanmasina Sebep Oldugu Iddia Edilen Sürücü Açiklamasi
Kastamonu’da 17 Temmuz 2022 günü, Daday ilçe yolunda hatali sollama neticesinde iki aracin kaza yapmasina ve Kemal Erdemli’nin de ölümüne sebep oldugu iddiasiyla, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklu yargilanan sürücü I.B. hakkinda açilan dava, Kastamonu 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmada sanik sürücü Ismail B., kaza sirasind ayni araçta bulunan esi Ebru B. ile maktul Kemal Erdemli’nin oglu Eren Burak Erdemli, yakinlari ve avukatlar hazir bulundu. Polis, durusma sebebiyle adliye önünde ve içinde güvenlik önlemleri aldi.

Durusmada savunma yapan sanik Ismail B., sancilanan hamile esini hastaneye yetistirmeye çalistigini ve kazaya kendisinin sebep olmadigini iddia ederek, hakkindaki suçlamalari reddedip beraatini talep etti.

Durusmada konusan sanik Ismail B.’nin esi Ebru B., “Ön koltukta oturuyordum. Kazayi görünce çok korktuk, sancim tuttu. Zaten ilk dogumumda çocugum vefat etti. Onun korkusuyla acelemiz vardi. 112’yi arayamadik” dedi.

Babasini kaybetmenin acisini yasadigini belirten Eren Burak Erdemli ise, “Arkamda dag gibi duran babamin kaybetme acisini halen yasiyorum. Bu belirsizlik beni kötü ediyor. Sikayetçiyim, alabilecek en büyük cezayi almasini istiyorum” ifadesini kullandi.

Taraf avukatlarinin da yaptigi savunmalarinin ardindan mahkeme heyeti, plaka tanimlama sistemi (PTS) kameralarinin incelenmesine ve olay yerinde de kesfin yapilmasina karar vererek, durusmayi 11 Nisan 2023 gününe erteledi.
Kaynak: İHA