Pazaryeri'nde Depremzedeler Için Hayir Çarsisi Kuruldu

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde kaymakamlik ve belediye isbirligiyle depremzede vatandaslar için hayir çarsisi kuruldu.

Pazaryeri'nde Depremzedeler Için Hayir Çarsisi Kuruldu
Pazaryeri Kaymakamligi ve belediyesinin isbirligiyle depremde zarar gören vatandaslar için hayir çarsisi kuruldu. Hayir çarsisinda her türlü gida, giyim ve çesitli esyalar satisa çikartildi. 3 gün sürecek olan hayir çarsisindan elde edilecek gelirin tümü depremzedelere ulastirilmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligina (AFAD) teslim edilecek.

Açilisa, Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin, jandarma bölük komutani, emniyet amir vekili, Pazaryeri Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Ekinci, ögretmen, ögrenci ve vatandaslar katildi.

Baskan Tekin hayir çarsisinda hamur açtigi esnada kameranin kendisine yöneltilmesiyle yaptigi açiklamada, “Ögrencilerimiz ve halkimizin büyük bir destegini aldik. Çok güzel bir atmosfer insallah rabbim bereketini arttirsin deprem bölgesindeki kardeslerimize bir nebzede olsa faydali olabilirsek ne mutlu bize. Allah bizlere bir daha böyle afetler yasatmasin rabbim ülkemizi milletimizi korusun. Hayir çarsinin gün sürecek buradan elde ettigimiz geliri depremzedelere ulastirmak üzere AFAD’ a teslim edecegiz. Tüm deprem bölgesine buradan selamlarimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA