Çanakkale Zaferi'nin 108'Inci Yil Dönümünde Tüm Sehitler Anildi

Yenimahalle Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yil dönümünde Çanakkale Sehitleri ve depremde hayatini kaybeden vatandaslar için anma programi düzenledi.

Çanakkale Zaferi'nin 108'Inci Yil Dönümünde Tüm Sehitler Anildi
Nazim Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in yani sira CHP Ankara Milletvekili Nihat Yesil, CHP Yenimahalle Ilçe Baskani Ferudun Güngör, Demokrat Parti Yenimahalle Ilçe Baskani Seref Tural, Belediye Baskan Vekili Mehmet Kartal, Baskan Yardimcilari Erhan Aras, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



"Çanakkale Savasi, Kurtulus Savasi’nin ilk kivilciminin çakildigi yerdir"

Yenimahalle’ye yerlesen depremzedelerin de bulundugu programda, Kur’an-i Kerim ve Mevlid-i Serif okundu. Dualar ve ilahilerle duygulu anlar yasayan vatandaslar, hafizlarla birlikte ellerini semaya açti.

Programda katilimcilara seslenerek tüm sehitleri rahmet ve minnetle andigini dile getiren Baskan Yasar, “Ben Kurtulus Savasi’nin geçtigi, Yunan isgalinin yasandigi, Cumhuriyetin kazanildigi topraklarin bir evladi olarak karsinizdayim. Isgal ve bagimsizlik, varlik ve yokluk, ölüm ve yasam, özgürlük ve esaret bizlerin genlerine islemistir. Çanakkale Savasi, Kurtulus Savasi’nin ilk kivilciminin çakildigi yerdir. Bu sözün gerçekligini görmek isteyenler üç yil sonra Istanbul isgal edildiginde, Türk milletinin düsmani yurdumuzdan atmak için hangi güçle ve ruhla harekete geçtigine baksin” dedi.



Vatandaslara lokma ikram edildi

Çanakkale Zaferi’nin kurtulus mücadelesindeki önemine de deginen Yasar, “Çanakkale’de en küçügü 9 yasinda, en yaslisi 70 yasinda, kadini erkegi, doktoru, ögrencisi, köylüsü 250 bin sehit verilirken, bu savasi küçümsemek isteyenler, Çanakkale’deki sehitlere baksinlar. Esaret tanimayan bir milletin ferdi olarak kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm sehitlerimiz ile 11 ilimizi kapsayan depremler dolayisiyla kaybettigimiz 50 bine yakin insanimizi, Sanliurfa ve Adiyaman’daki sel felaketi nedeniyle kaybettigimiz vatandaslarimizi rahmetle aniyorum. Yüce Allah rahmetiyle muamele etsin. Mekanlari cennet olsun. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acilar yasatmasin” diye konustu.

Program sonunda Kur’an-i Kerim tilaveti ve okunan mevlidin ardindan vatandaslara lokma ikram edildi.
Kaynak: İHA