11 Yasindaki Gökçe'den Deprem Bölgesine Duygulandiran Mektup

Istanbul’da yasayan 11 yasindaki Gökçe Sevgiuslu, harçligindan biriktirdigi 100 TL’yi ve yazdigi mektubu battaniye içerisine koyarak Malatyali depremzedelere gönderdi. Mektupta adresini de yazarak misafirlige bekledigini belirten Gökçe’nin satirlari ise okuyanlari duygulandirdi.

11 Yasindaki Gökçe'den Deprem Bölgesine Duygulandiran Mektup
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Malatya’da enkaz kaldirmalari sürerken, bir yandan da depremzedelerin barinmasi için çadir kent ve konteyner kentlerin kurulumu sürüyor. Malatya’nin Yesilyurt ilçesine bagli Dilek Mahallesi’nde bulunan Sehit Zekeriya Bitmez Anadolu Lisesi okul bahçesinde kurulan çadir kentte depremzedeler yasamlarini sürdürüyor.

Çadir kentte barinan depremzede Ferhat Özdemir, kendilerine gelen battaniye içerisinde çikan mektup ve 100 TL’yi görünce duygulandi. Çadirda battaniye ihtiyaçlari oldugu için yönetimden aldiklari çadiri getirdiklerinde içerisinde 11 yasindaki Gökçe Sevgiuslu’nun yazdigi mektubu gördügünü belirten Özdemir, “Kardesimiz bize 100 TL para göndermis kendisine tesekkür ediyorum. Hemen aradik tesekkür ettik. Yine eski günlere gönderecegiz diye kendisine tesekkür ediyorum, çok düsünceli birisi” dedi.

Mektubunda Istanbul Sancaktepe’teki adresini de açikça yazan küçük kizin, “Bir gün misafirlige bekleriz. Size harçligimdan 100 TL gönderiyorum” cümleleri okuyanlari duygulandirdi.

Çadirda kalan diger depremzedeler de evlerinin yikilmasi ile devletin yanlarinda oldugunu ve her ihtiyaçlarinin karsilandigini belirterek tesekkür etti.

Sehit Zekeriya Bitmez Anadolu Lisesi Okul Müdürü Recep Altintop da Malatya ve 10 ilde yasanan deprem sonrasi depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilamak için devletin tam kadro sahada oldugunu ifade ederek, “Okul bahçemizde çadir kent kuruldu. Çadirda vatandaslarimiz rahat olsunlar ve magdur olmasinlar diye çalismalar yapildi. Malatya’mizda yogun bir sekilde yagmur yagiyor su sira. Olumsuzluk olmamasi adina tüm önlemler alindi” diye konustu.

Kaynak: İHA