Yesilyurt'ta Kurulan Konteyner Çarsilar Için Kura Çekimi Yapildi

Malatya’da ekonomik hayatin hareketlenmesi, ticaretin devam etmesi ve hayatin normale dönmesi için harekete geçen Yesilyurt Belediyesi tarafindan dört farkli mahalleye kurulan ‘Konteyner Çarsi’ alanlarinda yapimi tamamlanan isyerlerinin kuralari çekildi.

Yesilyurt'ta Kurulan Konteyner Çarsilar Için Kura Çekimi Yapildi
Kahramanmaras’ta 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük depremden çok büyük oranda etkilenen Malatya’da ticaretin yeniden hareketlenmesine yönelik baslatilan çalismalara Yesilyurt Belediyesi’nden de destek geldi.

Yasanan büyük depremin ardindan isyerleri yikilan ve kullanilamaz hale gelen esnaflarin ticari hayatlarina devam etmesi için Yesilyurt Ilçesinde ‘Konteyner Çarsi’ modeli hayata geçirildi.

Yesilyurt Belediyesi Baskani Mehmet Çinar’in talimatiyla, Turgut Özal, Gündüzbey ve Dilek’in yani sira Çirmikti bölgesi Hiroglu, Mullakasim ve Hamidiye Mahallelerininde Konteyner Çarsilar kuruldu. Yesilyurt Belediyesi ekiplerinin yogun gayretleri sonucunda büyük bir kismi tamamlanan çarsi alanlarinda kuaför, tuhafiye, kirtasiye, kasap, manav ve börekçi gibi isyerlerinin haricinde farkli meslek gruplarina ait hizmet mekanlari da yer aliyor.

Esnaflarin ticari hayatlarina devam etmesi ve Malatya’da hayatin normale dönmesi amaciyla tasarlanan Konteyner Çarsi alanlarinda yapimi tamamlanan isyerlerinin kura çekimleri yapilarak hak sahiplerine teslim edilmeye baslandi.

Büyük bir heyecanin yasandigi kura neticesinde yeni isyerlerine kavusan esnaflar, Yesilyurt Belediyesine sunulan imkânlardan dolayi tesekkürlerini sunarken, “Allah devletimizden ve belediyemizden razi olsun, büyük bir felaket yasiyoruz bu dönemde esnaflarimizin islerine devam etmesi için yeni alanlar kuruluyor, el ele verip bu zorlu günleri atlatacagiz, bizde isyerlerimizde ticaretimizi sürdürecegiz, emegi geçenlerden Allah razi olsun” seklinde konustular.

Yesilyurt’un farkli mahallelerinde kurulan isyerlerinin kura çekimlerine hiz verdiklerini söyleyen Yesilyurt Belediyesi Zabita Hizmetleri Müdürü Emin Gölgeli ise, “Yesilyurt Belediyesi olarak her türlü sart ve durumda esnaflarimizin yanindayiz. Sehrimizde hayatin normale dönmesi için ekonominin yeniden eski günlerine dönmesi gerekiyor. Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar’in talimatiyla ilk etapta dört ayri mahallemize yeni is alanlari kurarak esnaflarimizin ticaretini sürdürmesi ve hemsehrilerimizin de alis veris yapmasina imkan sunmus oluyoruz. Esnaflarimizin magduriyetini gidermek için elimizden geleni yapiyoruz. Yapimi tamamlanan prefabrik isyerlerimizin kuralarinin çekimlerine bugünden itibaren hiz verdik. Yeni isyeri konteynerlarimiz yerlestikçe kura çekimlerine devam edecegiz. Bizler esnaflarimiz ve hemsehrilerimizle birlikte el ele verip yaralarimizi sarmaya gayret ediyoruz, bugünleri birlik ve beraberlikle atlatacagiz. Esnafimiza hâyirli ve bereketli kazançlar temenni ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA