Pamukören'de Sehitler Için Keskek Hayri Düzenlendi

Aydin’in Kuyucak ilçesinde Kuyucak Belediyesi ve Pamukören Mahallesi halkinin katkilariyla 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Zaferi anisina 23. hayir yemegi yogun katilimla gerçeklestirildi.

Pamukören'de Sehitler Için Keskek Hayri Düzenlendi


Pamukören Kapali Pazar Yeri’nde Kuyucak Belediyesi tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitlerini Anma Günü dolayisiyla 15 bin kisilik keskek hayri gerçeklestirildi.

Türkiye’yi derinden sarsan deprem ve sel felaketleri nedeniyle bu yil sade bir etkinlik düzenlendi.

Seslendirdikleri marslar ve gösterileri ile hem Çanakkale Savasindaki ruhu canlandiran hem de tarihi esintileri vatandaslara sunan mehter ekibi bu kez gösteri yapmadi. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen keskek hayrina katilan binlerce kisi sehitler, depremzedeler ve sel magdurlari için dua etti.

“23 yildir geleneksel halde sürüyor”

23 yildir 18 Mart Çanakkale Sehitlerini anma programi çerçevesinde keskek hayri gerçeklestirdiklerini belirten Kuyucak Belediye eski Baskani ve AK Parti Aydin Milletvekili Aday Adayi Metin Ertürk, “23 yildan beri devam eden bu Mevlid-i Serifli keskek hayrimizi bir kez daha gerçeklestirdik. Bütün sehitlerimizin ruhu sad olsun. Onlar için ne yapsak azdir. Onlar bu vatani bizlere emanet ettiler. Katilan herkese tesekkür ediyorum. Bu milli bir ruhtur. Vatanimizin her karis topragi için mücadele veren askerlerimizin nasil arkasinda oldugumuzun bir göstergesidir ve halkimiz bunu bir kez daha gösterdi” dedi.



“Acimiz büyük”

Öte yandan yasanan deprem ve sel felaketleri nedeniyle çok üzgün olduklarini ifade eden Ertürk, “Acimiz büyük. Bu yarayi hep birlikte saracagiz. Cumhurbaskanimiz öncülügünde kisa zamanda hem yaralarimizi saracagiz hem de kalici konutlari tamamlayarak depremzede vatandaslarimizi rahata kavusturacagiz. Kuyucak olarak bizler çok sayida depremzede vatandasimiza kucak açtik ve onlarin rahati için elimizden geleni yapiyoruz. Hem depremzede vatandaslarimizin hem de buradaki vatandaslarimizin en iyi sartlarda yasamalari için her seyi yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz” diye konustu.



Kuyucak eski belediye baskani, AK Parti Aydin Milletvekili Aday Adayi Metin Ertürk’ün ev sahipliginde her yil geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil 23’üncüsü düzenlenen keskek hayri etkinligine Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Baskan Vekili Mehmet Çömden, Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, Nazilli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Ertürk, AK Parti Kuyucak Ilçe Baskani Ali Güçlü, AK Parti Aydin il yönetimi, Kuyucak ilçe yönetimi, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI