Osmaneli'nde Çanakkale Zaferi'nin 108'Nci Yil Dönümü Kutlandi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü töreni düzenlendi.

Osmaneli'nde Çanakkale Zaferi'nin 108'Nci Yil Dönümü Kutlandi


18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutlama ve Sehitleri Anma törenleri Osmaneli Hükümet Konagi tören alaninda bulunan Atatürk Aniti’na Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Baskanvekili Mustafa Çakici tarafindan çelenklerin sunumuyla basladi.

Çelenk sunumu, sehitlere saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, Ilçe Jandarma Komutanliginda görevli astsubay kidemli Çavus Melike Çelik günün anlam ve önemini belirten konusmasini yapti.

Daha sonra günün anlam ve önemine iliskin Osmaneli Sehit Osman Er Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda da program düzenlendi.

Cumhuriyet Ortaokulu ögrencilerinin hazirlayip sundugu 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi programi da saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program, Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’in göndermis oldugu mesajin okunmasiyla devam etti. Ögrencilerin oynadigi tiyatro oyunun ardindan ögrencilerin okudugu siirler 18 Mart Sehitleri Anma Günü dolayisiyla yapilan yarismalarda dereceye giren ögrencilere protokol üyelerinin hediyelerinin vermesinin ardindan program son buldu. Programin sonrasinda protokol üyeleri, ilçe müftülügü personeli ile birlikte ilçe mezarliginda bulunan sehit kabirlerini ziyaret edilerek dualar okudu. Tören, sehitligi ziyaret edilmesinden sonra Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskanvekili Mustafa Çakici’nin ve protokol üyelerinin sehit ailelerini ziyaret etmesinin ardindan sona erdi.

Düzenlenen programa Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskanvekili Mustafa Çakici, Cumhuriyet Savcisi Ilyas Öner, Ilçe Emniyet Müdür vekili Ilhami Araali, Jandarma Komutani Üstegmen Öcal Ersoy, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA