Is Adami Subasi Açiklamasi 'Çanakkale'de Dünya Tarihinden Silinmeyecek Büyük Bir Destan Yazildi'

AK Parti Aydin Milletvekili Aday Adayi is adami Ramazan Subasi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Is Adami Subasi Açiklamasi 'Çanakkale'de Dünya Tarihinden Silinmeyecek Büyük Bir Destan Yazildi'


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin vatan topraklarini savunmak ve korumak için canlarini ortaya koymaktan çekinmeyen sehitlerin anilmasi bakimindan önemli ve anlamli bir gün oldugunu belirten AK Parti Aydin Milletvekili Aday Adayi is adami Ramazan Subasi mesajinda su ifadelere yer verdi;

"Tarih boyunca birlik ve beraberligi ile birçok zorlugun üstesinden gelen, tarihe yön veren, parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz; hiçbir zaman esaret altinda yasamayi kabul etmemis, canindan aziz bildigi kutsal vatan topragini korumak için 108 yil önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek büyük bir destan yazmistir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren sayani hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalisiniz ki, Çanakkale muharebelerini kazandiran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer, mehmetciklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük heykeli olmustur. Bugün bizlere düsen görev, sehitlerimizin kanlariyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarinin korunmasi ve bayragimizin dalgalanmasi için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal topraklari bizden sonraki nesillere daha güvenli bir sekilde devretmektir. Bu duygu ve düsüncelerle; 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yil dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, vatanini canindan aziz bilen kahraman sehitlerimizi saygi, rahmet ve sükranla yad ediyorum"
Kaynak: İHA