Gümüshane'de 18 Mart Sehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Kutlandi

Gümüshane’de 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümü düzenlenen bir dizi programla kutlandi.

Gümüshane'de 18 Mart Sehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Kutlandi
Kutlama programi Hükümet Konagi önündeki Atatürk Anitina Vali Kamuran Tasbilek, Belediye Baskan Vekili Özcan Ulutas ve Gümüshane Sehit Yakinlarina ve Gazilerine Yardim Dernegi’nin sehit aileleri ve gazilerle birlikte çelenk sunmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan buradaki program sona erdi.

Sehit kabirleri ziyareti ve Sehit Yakinlarina ve Gazilerine Yardim Dernegi ziyaretlerinin ardindan anma programi Gümüshane Kültür Merkezi salonunda gerçeklestirildi.

Buradaki program Gazipasa Ortaokulu ögrencileri tarafindan hazirlanan resim sergisinin gezilmesiyle basladi.



“Dünün düsmanlarini büyüklerimiz gönderdi, yarinlarin düsmanlari karsisindaki en büyük güvencemiz sizsiniz”

Türk Telekom Fen Lisesi tarafindan hazirlanan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konusmalarini yapan okulun tarih ögretmeni Fazil Yazici ve Jandarma Üstçavus Elçin Bozkurt’un ardindan kürsüye gelen Vali Kamuran Tasbilek, gençlere yaptigi çagrida “Çanakkale bu milletin kurulus sifresidir. Ya Istiklal ya ölümün ilk uygulandigi yerdir. Birbirimizi severek birbirimizi ayakta tutarak, birligimizi beraberligimizi 7 düvele karsi koruyarak dünün düsmanlarini büyüklerimiz gönderdi, yarinlarin düsmanlari karsisindaki en büyük güvencemiz sizsiniz” dedi.

Sehit aileleri ve gazilere de seslenen Vali Tasbilek, “Hepiniz basimizin tacisiniz. Bu devletin birliginde, beraberliginde, bekasinda en fazla hakki olan insanlar sizlersiniz. Bu memleketimizin birlik ve beraberligine bedel ödeyerek katki sunanlarsiniz. Devlet olarak her daim emrinizdeyiz. Her ne ihtiyaciniz, sikintiniz olursa bir evladiniz, kardesiniz olarak buradayiz” ifadelerini kullandi.

“Çanakkale Zaferi bir solukta bogazi geçmek isteyen 7 düvelin hayal kirikligina ugratildigi yerdir”

Konusmasinda Çanakkale Zaferinin bu ülkenin yenilmezliginin, geçilmezliginin simgesi oldugunu belirten Vali Tasbilek, “18 Mart 1915 aslinda deniz savaslarinda kazandigimiz büyük basarinin, kahramanligin yildönümü ama Çanakkale Zaferi 18 Mart’ta baslayip 18 Mart’ta biten bir savas degil. Çanakkale Savaslari bir solukta bogazi geçmek isteyen 7 düvelin hayal kirikligina ugratildigi yerdir. Devlet olabilme noktasinda bizim neleri basarabilecegimizin en büyük kanitidir Çanakkale Zaferi” diye konustu.

Programda konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan “Bos sinif: Sehadete kosanlar” adli oyun sahnelendi. Gümüshaneli sehit ögretmen Necmettin Yilmaz, Tamer Aktas, Eren Bülbül, Ferhat Gedik, Selçuk Paker, Ömer Halisdemir ve diger sehitlerin canlandirildigi oyun izleyenleri gözyaslarina bogarken oyunun sonunda 12 sehidin fotograflarinin yer aldigi ve üzerine “unutmadik”, “unutmayacagiz”, “unutturmayacagiz" yazisi asildi.

Hatira fotografi çekilmesiyle son bulan programin ardindan çikista davetlilere üzüm hosafi ve kuru ekmek ikram edildi.

Sehit aileleri ve gaziler onuruna Sema Dogan Yasam Alaninda yemek programi düzenlenmesiyle programlar tamamlandi.
Kaynak: İHA