Eski Esinin Yüzüne Yakici Kimyasal Madde Firlatan Saniga 5,5 Yil Hapis Cezasi

Bayrampasa’da eski esinin yüzüne kimyasal madde firlatan ve darp eden sanik yargilandigi mahkemece 5,5 yil hapis cezasina çarptirildi.

Bayrampasa’da 4 Ocak 2023’de Yasemin Aksoy (32) ise gitmek için evden çiktigi sirada eski esi Yusuf Çavdar’in (35) yakici kimyasal maddeli saldirisina ugramisti. Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede ise gitmek için evden çikan Aksoy’un, eski esi Çavdar ile evinin sokaginda karsilastigi, Çavdar’in ‘seni yasatmayacagim, süründürecegim’ diye tehditlerde bulundugu, daha sonra Aksoy’un ‘Yusuf ne diyorsun, çekil yolumdan, benimle ugrasma’ dedigi, hizli adimlarla oradan uzaklasmaya çalistigi ancak ne oldugunu anlamadan yüzünde bir sogukluk hissettigi aktarildi.

Iddianamede ayrica, Çavdar’in yüzüne attigi yakici kimyasalin ardindan Aksoy’un yere düstügü ve Çavdar’in yerde olan müstekiyi tekmelemek suretiyle darp ettigi de belirtildi.

"Bir anlik öfkeyle ve sinirle sivi maddeyi firlattim"

Hakkinda ‘bosandigi ese karsi silahla ve canavarca hisle kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlamasiyla dava açilan tutuklu sanik Yusuf Çavdar ise mahkemedeki savunmasinda, "Olay günü çocuklarimi görmek için Yasemin ile konusmaya gittim. Bir anlik öfkeyle ve sinirle sivi maddeyi firlattim. Olay günü izinli oldugum için mecburen olay sabahi müstekiyle konusmaya gitmistim. Pismanim, tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandi.

Mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Yusuf Çavdar ile müsteki Yasemin Aksoy’un bosandiktan sonra, sanigin eski esini takip edip rahatsiz etmeye basladigini, olay günü sanigin yolda bulunan binalarin arkasina saklanarak Aksoy’u takip ettigini, daha sonra yanina gelerek "seni yasatmayacagim" seklinde tehditlerde bulundugunu, Aksoy’un oradan uzaklasmaya çalistigi sirada sanigin müstekiye dogru kimyasal sivi madde atarak gögüs ve bacak kisminda 2. derece sekilde yaralanmasina neden oldugunu aktardi. Açiklanan mütalaada sanigin, ‘bosandigi ese karsi silahla ve canavarca hisle kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçundan toplamda 2 yil 3 aydan 6 yil 6 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Mütalaanin açiklanmasinin ardindan kararini açiklayan mahkeme, sanik Yusuf Çavdar’i ‘bosandigi ese karsi silahla ve canavarca hisle kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçundan toplamda 5 yil 6 ay hapis cezasina çarptirdi. Mahkeme ayrica, sanigin almis oldugu ceza miktarini da dikkate alarak tahliye talebini reddetti ve tutukluluk halinin devamina karar verdi.
Kaynak: İHA