DAIB Kazakistan Ve Kirgizistan'a Ticaret Heyeti Düzenledi

Dogu Anadolu Ihracatçi Birligi 12-16 Mart 2023 tarihleri arasinda Kazakistan’in baskenti Almati ve Kirgizistan’in baskenti Biskek’e yönelik yurtdisi pazarlama heyeti gerçeklestirdi.

DAIB Kazakistan Ve Kirgizistan'a Ticaret Heyeti Düzenledi
Ticaret Bakanligi koordinatörlügü ve DAIB organizasyonuyla Yapi-Insaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarin ihracat kapasitelerini ve sürdürülebilir ihracat artisi saglamak amaciyla 12-16 Mart 2023 tarihlerinde 17 ihracatçi firma Kazakistan ve Kirgizistan’da faaliyet gösteren alicilar ile ikili is görüsmeleri, yerinde firma, kurum-kurulus ziyaretleri gerçeklestirdi.

ATAMEKEN&DAIB Is Forumu

Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odalari ve Is Adamlari Birligi (ATAMEKEN) ile protokol imzalayan Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi, is forumuna, Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odalari ve Is Adamlari Birligi (ATAMEKEN) Baskani Auyez Taimbetov, Türkiye Cumhuriyeti Almati Baskonsolosu Ali Riza Akinci, DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver, ticaret heyetine katilim saglayan ihracatçi firmalar ile Kazakistan’da faaliyet gösteren çok sayida is insani katildi.

Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odalari ve Is Adamlari Birligi (ATAMEKEN) Baskani Auyez Taimbetov is forumunda yaptigi konusmada, “Türkiye’nin Orta Asya ülkeleriyle uzun yillara dayanan baglari var ve ortak dil, kültür ve tarihi mirasa atifta bulunarak bölgeyi genellikle "Türk Dünyasinin" bir parçasi olarak aniyoruz.” Iki ülke arasinda dinamik bir sekilde gelisen ticari, ekonomik ve yatirim isbirligine dikkat çeken ATAMEKEN Baskani Taimbetov, “Bu iliskilerimizi daha ileri noktaya tasimak için çalisacagiz” ifadesinde bulundu.

DAIB Baskani Ethem Tanriver ise, “Bizler, konumu ve siyasi durusu ile Kazakistan’i, Dogu ve Bati arasinda dogal bir kara köprüsü olarak görüyoruz. Karsilikli iliskileri sekillendirecek olan Ipek Yolu’nun yeniden canlandirilmasini amaçlayan Yeni Ipekyolu Projesini çok önemsiyoruz. Söz konusu rotanin Türkiye üzerindeki en önemli giris hatti da bizim görev bölgemizde. “Imzaladigimiz bu isbirligi anlasmasinin kagit üzerinde kalmayarak daha etkili olacagini ve temel amaçlarinin iki ülke arasindaki ticari iliskileri artirmak oldugunu kaydederek, “Bu is forumunun düzenlenme amaci da iki ülke arasindaki ticari faaliyetlerin artirilmasi için is adamlarinin karsilikli görüsmelerini saglayarak ticari anlasmalarin zeminini hazirlamaktir” dedi.

Isbirligi protokolü, Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odalari ve Is Adamlari Birligi (ATAMEKEN) Baskani Auyez Taimbetov ve Dogu Anadolu Ihracatçilari Birligi Baskani Ethem Tanriver tarafindan imzalandi. Protokol sonrasinda firmalar Almati’dan gelen yerli is insanlari ile ikili is görüsmeleri düzenlendi.

Söz konusu ticaret heyetinin ikinci asamasi, Kirgizistan’in baskenti Biskek’te devam etti. Ihracatçi firmalar ve Kirgiz is adamlarinin bir araya geldigi ikili is görüsmelerinin açilisi öncesinde gerçeklestirilen is forumu kapsaminda Kirgizistan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Temir Sariyev ve Kazakistan Milli Yatirimlar Ajansi Müdür Yardimcisi Nuradil Bayasov, DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver ve ticaret heyetine katilim saglayan ihracatçi firmalarimiz ile Kazakistan’da faaliyet gösteren çok sayida is insani katildi.

Kirgizistan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Temir Sariyev, Türkiye ile ticari ve ekonomik is birliginin aktif bir sekilde gelistigini ifade ederek, "Türk is dünyasi; Kirgizistan’da her alanda is birligi göstererek aktif olarak çalisiyor." dedi.

DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver, “Ihracatimizi artirmak ve Türkiye markasini tanitmak için buradayiz, "Kirgizistan’i takip ediyoruz. Hazirligimizi çok iyi yaptik. Çok güzel bir ticari isbirligi bekliyoruz." ifadelerini kullandi. Kazakistan Milli Yatirimlar Ajansi Müdür Yardimcisi Nuradil Bayasov ise Kazakistan’in yatirim potansiyellerine iliskin yaptigi sunum ile is forumu katilimcilarini bilgilendirdi.

Is forumunun ardindan yapi-insaat sektöründe faaliyet gösteren 17 ihracatçi firmamiz, Kirgizistan’daki alici firmalarla is görüsmeleri gerçeklestirdi.

Yapi-Insaat sektörünün ihracatini artirmak, ihracat pazarlarini genisletmek ve pazar payini artirmak amaciyla düzenlenen ticaret heyeti kapsaminda, 17 ihracatçi firma Kazakistan’da ve Kirgizistan’da faaliyet gösteren 200’e yakin firma ile 500’ü askin ikili is görüsmesi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI