Çanakkale Zaferi'nin 108. Yilinda Ögrencilerin Gösterimi Büyük Begeni Topladi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ’Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü vesilesiyle’ gerçeklestirilen program katilimcilardan büyük begeni topladi.

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yilinda Ögrencilerin Gösterimi Büyük Begeni Topladi


15 Temmuz Sehitleri Salonu’nda gerçeklestirilen program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal eden tüm aziz sehitlerin, manevi huzurlarinda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü Tören Sunucusu Mustafa Tuglu tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ’18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü’ mesaji okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açilis konusmasini, Mentese Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Fen Lisesi Müdürü Mustafa Akgül gerçeklestirdi. Akgül konusmasinda, Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihi açisindan önemine ve Çanakkale ruhuna deginerek, “Çanakkale zaferini elde ettigimiz süreçlerdeki milletimizin gösterdigi kahramanlik, cesaret, dayanisma, birlik, fedakarlik ve mücadelenin o gün oldugu gibi; deprem felaketleri ve sel baskinlari sebebiyle en agir kayiplar verdigimiz bugün de gün yüzüne çiktigini görmekteyiz” dedi.



Ardindan Mentese Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce düzenlenen ’Çanakkale Ruhumuzda Var!’ temali resim, siir ve kompozisyon yarismasinda ilçe birincisi olan ögrencilere, Vali Orhan Tavli tarafindan ödülleri takdim edildi.

Ilkokullar arasi resim yarismasinda ilçe birincisi olan Atatürk Ilkokulu ögrencisi Rana Koçar, ortaokullar arasi siir yarismasi ilçe birincisi olan Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu ögrencisi Denizhan Yavas ve liseler arasi kompozisyon yarismasi birincisi olan Turgutreis Anadolu Lisesi ögrencisi Ali Soydan, Vali Orhan Tavli’nin elinden plaketlerini aldi.

Ödül töreninin ardindan Mentese Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Fen Lisesi’nin hazirlamis oldugu ’Çanakkale Ruhumuzda Var!’ temali program icra edildi. Söz korosu, müzik , skeç ve video gösteriminin yer aldigi Çanakkale ruhunu anlatan program, ayakta alkislarla son buldu.

Program sonunda Vali Tavli, il protokolü ile birlikte fuaye alaninda yer alan ’Çanakkale Geçilmez’ konseptli platformu ve Çanakkale’de Türk askeri konulu fotograf sergisini gezdi.

Programa Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yani sira il protokolü, gaziler, sehit aileleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA