Burdur'da 18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yil Dönümü Kutlandi

18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü Burdur Sehitligi’nde düzenlenen tören ile kutlandi.

Burdur'da 18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yil Dönümü Kutlandi
Burdur Sehitligi’nde düzenlenen tören, Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoglu, Belediye Baskani Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutan Vekili Yavuz Çankaya, Muharip Gaziler Dernegi Baskani Hasan Okyar tarafindan sehitlik anitina çelenk sunulmasi ile basladi.

Daha sonra saygi atisiyla birlikte saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu. Tankçi Üstegmen Kaan Gültekin’in günün anlam ve önemini belirten konusmasinin ardindan Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoglu, Sehitlik Ani defterine günün anlam ve önemini belirten duygu ve düsüncelerini yazdi.

Vali Vekili Ahmet Mailoglu Sehitlik Ani Defterine, “Aziz Sehitlerimiz; ülke olarak zor zamanlardan geçtigimiz bu günlerde tarihimize altin harflerle yazilan Çanakkale zaferinin 108. yil dönümünü kutlamanin ve kutsal vatanimiz için canini feda eden sehitlerimizin gününü idrak etmenin onurunu yasiyoruz. Çanakkale Zaferi, askerlerine taarruzu degil ölmeyi emreden büyük Atatürk’ün, vatan ve milletin bagimsizligi ugruna canlarini feda eden sehitlerimizin, gazilerimizin, top yekün milletimizin zaferidir. 1 metrekareye 6000 merminin sigdigi, cepheler arasi mesafenin 5 metrekareden az oldugu, Seyit Onbasi gibi timsali imkansiz görünenlerin mümkün kilinabildigi bir ruhun yasadigi yerdir Çanakkale. Aziz sehitlerimizin temiz kanlari ile suladigi kutsal vatan topraklari bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafindan en kutsal vatan topraklarindan bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafindan en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük seferin gururunu armagan eden basta sevgili Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaslari olmak üzere bu mücadeleye istirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarina, isimli isimsiz bütün kahramanlarina, vatanlari ugruna hayatlarini feda eden bütün sehitlerimize en samimi duygularimla saygilarimi sunuyorum. Çanakkale geçilmez! Ne mutlu Türküm diyene!” söyleriyle duygularini yazdi.

Katilimcilar tarafindan sehit mezarlarina karanfil birakilmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti dinlendi. Il Müftüsü Enver Türkmen tarafindan yapilan duanin ardindan Burdur Sehitligindeki tören sona erdi.
Kaynak: İHA