Aydin'da 18 Mart'in En Anlamli Etkinligi Bu Açilisla Yapildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitler Günü’nün Aydin’daki en anlamli etkinligi Proje Adasi tarafindan kurulan Tralles Çocuk Müzesi bünyesindeki Çanakkale Müzesi’nin açilisi ile gerçeklestirildi. Proje Adasi Genel Direktörü Metin Akyol, “Japonya’da hiçbir çocuk Hirosima’yi anlamadan egitime baslamaz. Oysa bizim Çanakkale’mizin dünyada esi benzeri yoktur. Biz de çocuklarimizi önce Çanakkale Ruhu’nu anlatip ondan sonra egitime baslayacagiz” dedi.

Aydin'da 18 Mart'in En Anlamli Etkinligi Bu Açilisla Yapildi
Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitler Günü Aydin’da da çesitli programlarla kutlandi. Merkezi Aydin’da bulunan ve ülkenin degisik illerinde kurdugu matematik müzeleri ile taninan Proje Adasi tarafindan Aydin’da kurulan matematik müzesine Çanakkale Müzesi eklendi. Çanakkale Müzesi’nin açilisi Çanakkale Zaferi’nin 108. yilinda düzenlenen törenle açildi.

“Japonaya’da egitim Hirosima ile basliyorsa bizde de Çanakkale ile baslamali”

Çanakkale Destani’nin dünyada esi benzeri olmayan bir destan oldugunu ve bu topraklarin hangi sartlarda vatan oldugunun genç kusaklara anlatilabilmesi için Japonya’da çocuklarin egitiminin Hirosima ziyareti ile basladigi gibi Türkiye’de de Çanakkale ziyareti baslamasi gerektigini belirten Proje Adasi Genel Direktörü Metin Akyol, törendeki konusmasina “Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, Toprak üzerinde ölen varsa vatandir” dizeleri ile basladi.

Çanakkale Zaferi’nin 108. yilinda böylesi anlamli bir açilisi yapmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Akyol, bu milleti ayakta tutan en önemli unsurun basinda Çanakkale Ruhu’nun geldigini belirterek tüm sehitlere rahmet diledi.

Akoyol konusmasinda; “Japonya’da egitim Hirosima ziyareti ile baslar ve çocuklara ‘kendinizi gelistirmezseniz ayni seyi tekrar yasarsiniz’ mesaji verilir. Bizim de Hirosima’dan daha büyük bir degerimiz hatta bizi biz yapan Çanakkale Destanimiz var. Bu nedenle metrekareye 6 bin merminin düstügü 250 bin sehit verdigimiz Çanakkale Ruhu’nu yasatmak için bu müzeyi kurduk. Çocuklarimizi egitime bu müzeyi gezdirerek baslatmaliyiz. Ondan sonra matematigi dokunsunlar ve ‘Evet bir seyler yapmak zorundayiz’ desinler. Bu nedenle ilk Çanakkale Müzemizi Aydin’da açiyoruz. Proje Adasi olarak ülkemizin yarinlara güvenle erisebilmesi için yerli ve milli çocuklar yetistirmeliyiz” dedi.

Açilisa katilan AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci ve AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten de Çanakkale Ruhu’nun öneminden söz edip böylesi anlamli bir proje ile gelecek nesli bu ruhla yetistirmeyi amaç edinen Proje Adasi ekibine tesekkür etti.

Yapilan konusmalarin ardindan Proje Adasi tarafindan Tralles Çocuk Müzesi bünyesinde kurulan Çanakkale Müzesi’nin açilisi yapildi.

Açilisa; AK Parti Aydin Milletvekili Riza Posaci, Incirliova Kaymakami Canan Hançer Bastürk, Il Milli Egitim Müdüryardimcisi Gülfidan Kendirlioglu, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, AK Parti Il Baskani Gökhan Ökten, AK Parti Efeler Ilçe Baskani Oguz Kendirlioglu, MHP Aydin Il Yöneticileri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA