18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yildönümü Anildi

Antalya’da 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci Yildönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Uncali Sehitligi’nde baslayan anma törenleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterilerle devam etti.

18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'Inci Yildönümü Anildi
Vali Ersin Yazici, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci Yildönümü münasebetiyle Uncali Sehitligi’ndeki törene katildi.

Törene Vali Yazici’nin yani sira Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Vali Yardimcilari, Kaymakamlar, kurum müdürleri, sehit dernekleri baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile sehit yakinlari ve gaziler katildi.

Program saygi durusu ve daha sonrasinda gerçeklestirilen saygi atisi ile basladi.

Protokol üyelerinin çelenk sunumuyla devam eden program günün anlam ve önemine dair konusmanin yapilmasiyla devam etti.

Sehitlik Aniti’na çelenk birakmasinin ardindan Vali Yazici, Sehitlik Seref Defteri’ni imzaladi. Vali Yazici Sehitlik Seref Defterinde; “Kutsal vatanimiz için canlarini feda eden Aziz Sehitlerimiz;‘Sehitler Günü’nü onurla yâd ettigimiz bugün, tarihe altin harflerle yazdigimiz Çanakkale Zaferi’mizin de 108. yildönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Sizlerin inanç ve azmi, milletimizin insanüstü mücadelesi ile elde ettigimiz zaferler, bagimsizligimizi, vatanimizi ve bayragimizi korumak için neler yapabilecegimizi dosta düsmana bir kez daha göstermistir.Millet olarak bizler; kaninizla, caninizla bu topraklari vatan kilan ve bizlere emanet eden siz sehitlerimizin emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha yükseklere tasimak için bugüne dek oldugu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalisacagimiza sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Vatan, millet ve bayrak ugruna canlarini feda eden kahraman sehitlerimiz!Yüce Türk Milleti size minnettardir. Ruhunuz sad, mekâniniz cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Sehitler mezarlari basinda anildi

Sehitlik Seref Defteri’nin imzalamasinin ardindan Vali Yazici ve beraberindeki heyet, sehit mezarlarini tek tek ziyaret edip, kabirlerine karanfil birakarak sehitlerimize dua etti. Kabir ziyaretleri sirasinda Vali Yazici, sehit aileleriyle sohbet edip hatirlarini sordu. Kabir ziyareti ve edilen dualarin ardindan Vali Yazici ile törene katilan protokol üyeleri AKM’de düzenlenen programa geçti.

Etkinlikler AKM’de devam etti

Atatürk Kültür Merkezi’nde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin devaminda ögretmen Atilla Acar tarafindan günün anlam ve önemini belirten konusma gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in mesajinin okunmasiyla devam eden etkinlik Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci Yildönümü konulu resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Vali Yazici, yarisma sonucu dereceye giren; resim dali birincisi Muratpasa Ülkü Seyri Kandemir Ilkokulu ögrencisi Merve Seher Yigit, siir dali birincisi Kepez Prof. Dr. Rasit Küçük Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Asya Nil Bayir ve kompozisyon dali birincisi Serik Tekeli Ortaokulu ögrencisi Ozan Özgün’e plaketlerini takdim etti.

Ödül töreninin ardindan Antalya Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Fen Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin hazirlamis oldugu “Son Kale Çanakkale” adli tiyatro oyununu büyük begeni ile izleyen Vali Yazici, daha sonra 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci Yildönümü temali resim sergisine geçti.

Vali Yazici, törenin sonunda protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci Yildönümü temali resimlerin bulundugu sergiyi gezerek ögrencilerle sohbet etti.

Anma etkinlikleri kapsaminda Vali Yazici, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci Yildönümünde Türkiye Harp Malûlü Gaziler-Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Antalya Subesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konusan Vali Yazici; “Öncelikle depremde kaybettigimiz vatandaslarimiza rahmet diliyorum. 108 yil önce Çanakkale’de büyük bir destan yazdik ve o destan yazilmaya da devam ediyor. Sizlerin çocuklari yakinlari, esleri, evlatlari bu topraklarin vatan olmasi için gözünü kirpmadan sehadete yürüdügünü biliyoruz. Bu topraklarin vatan olarak kalabilmesi içinde gerekiyorsa 85 milyonun hepsi de ayni sehadete sevkle, istekle kosarak yürüyecektir. Bu vatan bizim. Kiyamete kadar da bizim olacak. Biz Anadolu’yu yurt edindik. Birakmaya da niyetimiz yok. Kiymetli topraklar da yasiyoruz. Dolayisiyla da birçok kisinin gözü bu topraklarda. Ama biz vatanimizin 1 çakil tasini dahi hiç kimseye vermedik vermeyecegiz de. Allah’in izniyle bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak. Bu topraklardaki son Türk ölünceye kadar da bizi bu topraklardan kimse alikoyamayacak. Katildiginiz için tesekkür ediyorum. Allah yeni acilar yasatmasin.” dedi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI