13 Ameliyat Geçirdi, Hasta Yataginda Okuma-Yazma Ögreniyor

Amasya’da yillardir okula gidemeyen 63 yasindaki Tenzile Öztürk, hasta yataginda okuma-yazma egitimi aliyor. Geçirdigi 13 ameliyata ragmen egitimden kopmak istemeyen azimli kadin için Amasya Milli Egitim Müdürlügü ögretmen görevlendirdi.

13 Ameliyat Geçirdi, Hasta Yataginda Okuma-Yazma Ögreniyor
Ilkokul 1. sinif ögrencisiyken annesinin ölümü üzerine Istanbul’a tasinmalariyla birlikte egitimini sürdüremeyen Öztürk, evlendikten sonra yasamini firin isleten esine yardim etmeye ve çocuklarini büyütmeye adadi. Esinin vefatinin ardindan yillar sonra memleketi Amasya’ya dönen 5 çocuk annesi Öztürk, çocukluk hayali olan egitimine yeniden baslama karariyla Amasya Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi’nin yolunu tuttu. Hevesle basladigi egitimine artan saglik problemleri de engel olamadi. Ayaklarindan toplamda 13 operasyon geçirdi. Bacagina platin takildi. Agrilariyla da bas etmeye çalistigi bu süreçte egitimini devam ettiremeyecegini bildirince ögretmeninin ‘evine gelirim’ cevabiyla morali artti. Derslerinin devamiyla okuma-yazmasini gelistirdi.

Evinde hasta yataginda süren dersini ziyaret eden Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen ile mutlulugunu paylasan Öztürk, “Adres bilemiyordum. Yanlis otobüslere biniyordum. Hastaneye bile çocugumla gitmek zorunda kaliyordum. Çünkü doktor isimlerini okuyamiyordum. Simdiyse kendi basima her yere giderim” dedi.

Okuma-yazma bilmeyenlere devletin sundugu imkanlardan faydalanma çagrisi yapan azimli kadini kutlayan Milli Egitim Müdürü Türkmen de, Millî Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü’nün ‘her zaman, her yerde, herkes için egitim’ anlayisina güzel bir örnek olusturdugunu söyledi.

Ziyarette Milli Egitim Sube Müdürü Hayriye Tüfekçi ve Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ibrahim Özarslan da yer aldi.
Kaynak: İHA