Milletvekili Aydemir'den Muhalefete Açiklamasi 'Insanin Vicdani Sizlar'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Cumartesi günü HDP’yi ziyaret etmesine iliskin, "Sehitler gününde HDP’yi ziyaret edecekler, 18 Mart sehitler günümüz. Insanin vicdani sizlar" dedi.

Milletvekili Aydemir'den Muhalefete Açiklamasi 'Insanin Vicdani Sizlar'
Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, "her gün bir teröristin seçimle ilgili görüs belirttigini, Millet Ittifaki’na ayar verdigini, rota çizdigini" söyledi.



Milletvekili Aydemir, ‘14 Mayis çok özel bir zaman dilimi. Allah’in izniyle bu millet, bu asil millet. gereken cevabi sandikta herkese verecek, görecegiz. Özellikle bu terörist hamillerine nasil bir demokrasi tokat atacagini hep beraber görecegiz ama yaptiklarini da afise etmek desifre etmek bizim vazifemiz.’ dedi

‘Biri çikip da itiraz etmiyor’

Teröristlerin Altili Masa’nin ortagi gibi konustugunu dile getiren Milletvekili Aydemir, "Murat Karayilan’in, bu milletin on binlerce evladinin kaninda parmagi var. Altili Masa’dan bir tanesi de çikip buna itiraz etmiyor. Duran Kalkan, Mustafa Karasu konusuyor, ’14 Mayis’i biz tanzim ederiz’ diyorlar. Kim adina? Millet Ittifaki adina." diye konustu.

Aydemir millet ittifaki seçmenine seslendi

Milletvekili Aydemir, Millet Ittifaki ortagi olan partilere gönül vermis vatandaslara seslendigini belirterek, "Millet Ittifaki dediginiz, teröristlerin tanzim ettigi bir ittifak haline gelmistir. Millet Ittifaki adina konusuyor bunlar." dedi.

Davutoglu’nun protesto edilmesi

Selden etkilenen Sanliurfa’yi ziyaret eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ve Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nun protesto edildigini hatirlatan Milletvekili Aydemir, "Kemal Kiliçdaroglu’na aynen sunu söylüyorlar; ’HDP nerede?’ Senin asil ortagin HDP." ifadelerini kullandi.

‘Yasananlari unutur mu bu millet?"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, 18 Mart Cumartesi günü HDP’yi ziyaret edecegini belirten Milletvekili Aydemir, "18 Mart, sehitler günümüz. Insanin vicdani sizlar. Bir defa PKK’yi kinamamis bir partidir HDP. Sehitler gününde HDP’yi ziyaret edecekler ve 14 Mayis’ta seçimleri birlikte tanzim edecekler. Millete kulak verseler bunu yapmazlar. Sanliurfa’da yedikleri yuhalanmayi bütün milletten yiyecekler. Yasananlari unuttu mu bu millet?" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA