Haksiz Yere Isten Çikarildigini Ileri Süren Isçi Tekirdag'dan Ankara'ya Yürüdü

Tekirdag Belediyesi tarafindan haksiz yere isten çikarildigini öne süren Numan Büyükhan, belediyeye tepkisini göstermek için Tekirdag’dan Ankara’ya yürüdü. Hakkini aradigi için isten çikarildigini söyleyen Büyükhan, sorunun çözülmemesi halinde ise CHP Genel Merkezi önünde açlik grevi baslatacagini belirtti.

Haksiz Yere Isten Çikarildigini Ileri Süren Isçi Tekirdag'dan Ankara'ya Yürüdü
Tekirdag Belediyesinde 12 senedir soförlük yapan Numan Büyükhan, Aralik 2022’de çalistigi belediye tarafindan saglik gerekçelerinin bahane gösterildigini ve isten çikarildigini iddia etti. Isten çikarilmasinin asil sebebinin haklari olan toplu sözlesme ve banka promosyon bedellerinin talep edilmesi oldugunu söyleyen Büyükhan, tepkisini dile getirmek için Tekirdag’dan Ankara’ya yürüdügünü belirtti.

Hakkini aramaktan vazgeçmeyecegini söyleyen Büyükhan, sorunun çözülmemesi halinde CHP Genel Merkezi önünde açlik grevi yapacagini dile getirdi.

“Ödenmesi gereken tediyeler hep mahkemelik oldu”

Haksiz yere isten çikarildigini söyleyen Büyükhan, “Tekirdag Büyüksehir Belediyesinde çalisirken 27 Aralik 2022 tarihinde gelen bir telefon ile is akdimin feshedildigini ögrendim. Fesih gerekçesi olarak 2022 yilinda resmi devlet hekimlerinden almis oldugum hastalik istirahat raporlarini ve buna bagli performans düsüklügümü ileri sürmüslerdi. 2016 yilinda 3 günlük sigortamiz gasp edilmeye çalisilarak Tekirdag Büyüksehir Belediyesine baglandik. Ödenmesi gereken tediyeler hep mahkemelik oldu toplu sözlesmede yer almasina ragmen. Sendikanin avukatini zengin, bizleri ise magdur etmekten baska bir sey yapmadilar. Bu konuda birçok kez zimmet suçu islediler. 3 yil toplu sözlesme yüzü göstermediler” dedi.



“Tekirdag Büyüksehir Belediye baskani ve yönetim kurulu benden özür dileyecek”

Haklarini geri isteyen Büyükhan, “Bu olanlardan genel merkezin haberi yok mu acaba gerçekten merak ediyorum. Ve en son mevcut sendika ile is birligi yapip kazanilmis mahkemeden feragat etmek adina isçilere is tehdidi ile baski yapilarak zoraki imza alinmistir. Adalet yürüyüsü yapan Kemal Kiliçdaroglu gelsin Tekirdag Belediyesinde adalet var mi bir baksin. Namus sözü vermisti ’kimse isinden çikarilmayacak’ diye. Ben hakkimizi aramaktan baska ne namussuzluk yaptim? Tekirdag Büyüksehir Belediye baskani ve yönetim kurulu benden özür dileyecek, zararlarim karsilanacak, hak kaybim giderilecek, ben de açlik grevine girmeden isimin basina dönecegim. Yoksa CHP Genel Merkezi önünde açlik grevine girecegim. Kadro istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA