Bakan Akar Açiklamasi 'PKK/YPG Destekçileri, Teröristlere Helikopter Vererek Bir Kez Daha Suçüstü Yakalanmislardir'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Irak’in kuzeyinde düsen ve teröristleri tasidigi belirtilen helikoptere iliskin, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmislardir. Bunlarin beyhude çabalar oldugunu artik anlamalari lazim. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar araliksiz devam edecektir" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'PKK/YPG Destekçileri, Teröristlere Helikopter Vererek Bir Kez Daha Suçüstü Yakalanmislardir'


Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, sabah Hatay’da depremin yaralarinin sarilmasina yönelik çalismalari, sonra Sanliurfa’da sel baskini sonrasinda yapilan su tahliye ve temizlik faaliyetlerini incelemesinin ardindan Ankara’ya gelerek Milli Savunma Bakanliginda düzenlenen 18 Mart Sehitler Günü Töreni’ne katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende konusan Bakan Akar, sözlerine Kahramanmaras merkezli depremlerde ve Sanliurfa’daki sel felaketinde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralilara sifa dileyerek basladi.

Depremle mücadelenin yani sira Cumhuriyet tarihinin en kapsamli, en yogun faaliyetlerinin icra edildigi bu dönemde TSK tarafindan her türlü arazi ve iklim sartlarinda "hudut namustur" anlayisiyla sinirlarin güvenliginin saglandigini belirten Akar, "terörü kaynaginda yok etme" stratejisiyle yurt içinde ve sinir ötesinde basta PKK/PYD-YPG, DEAS ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karsi mücadele edildigini vurguladi.

Irak’in kuzeyinde teröristleri tasidigi belirtilen helikopterin düsmesine iliskin de Akar, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmislardir. Bunlarin beyhude çabalar oldugunu artik anlamalari lazim. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar araliksiz devam edecektir" ifadesini kullandi. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin 647, sadece bu yilin basindan itibaren ise 306 teröristin etkisiz hale getirildigini açiklayan Akar, sunlari söyledi:

"Terörle mücadelenin yani sira kahraman ordumuz tarafindan, denizlerimizde ve semalarimizdaki hak ve menfaatlerimiz azim ve kararlilikla korunmakta, basta KKTC, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardes ve müttefiklerimizin hakli davasina destek olunmakta, ayni zamanda yedi iklim üç kitaya baris, huzur ve adaleti götüren atalarimizdan aldigi ilhamla, basta Karadeniz Tahil Sevkiyati Anlasmasi olmak üzere benzeri girisimlerle bölge ve dünya barisina da katki saglanmaktadir. Temennimiz, bu dönemde taraflarla yapmakta oldugumuz görüsme ve yazismalar sonucunda Tahil Sevkiyati Anlasmasi’nin baslangiçta belirlenen kosullarda devami ve bölgede ateskesin, baris ve istikrarin bir an önce saglanmasidir."

"En büyük pay kahraman sehitlerimiz ve gazilerimize aittir"

Sanli Türk ordusunun bugüne kadar elde ettigi tüm basarilarda en büyük payin, kahraman sehitlere ve gazilere ait oldugunu dile getiren Akar, onlarin kahramanlik ve fedakarliklarinin asla unutulmayacagini, nesiller boyu minnet ve sükranla anilacaklarini söyledi.

Asil Türk milletinin, TSK’nin sehitlerine, gazilerine ve degerli ailelerine daima minnettar oldugunu ifade eden Akar, "Biliyoruz ki fedakarliklarinizin karsiligi yok. Bizler kederde ve kivançta bir ve beraber olan büyük bir aileyiz. Devletimiz, tüm kurum ve imkanlariyla sizlerin yanindadir. Müsterih olunuz ki aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin tek damla kanini bugüne kadar yerde birakmadik, bundan sonra da asla birakmayacagiz. Gözyaslarinizin hesabini sorduk, sormaya devam edecegiz. Sizlerin bizlere olan güveni, destegi ve duasiyla asamayacagimiz hiçbir engel, basaramayacagimiz hiçbir zorluk yoktur" diye konustu.



Bakan Akar, "Peygamber ocagi" olarak da bilinen TSK’nin binlerce yillik sanli tarihinden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki degerleriyle, asil milletin sevgisi, güveni ve duasindan aldigi ilhamla, aklin ve bilimin isiginda, anayasa çerçevesinde ve yasalar dogrultusunda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan baslayan sapasaglam hiyerarsik yapi içinde, sirali amir ve komutanlarin emir ve komutasinda, milletinin emrinde, görevinin basinda oldugunu belirtti.

Milli Savunma Bakani Akar, sunlari kaydetti:

"Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yildir bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emegi geçen, katki saglayan bütün devlet büyüklerimizi, komutanlarimizi ve asil milletimizi saygi ve sükranla aniyorum. Basta Çanakkale sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, sehit ve gazilerimizin siz kiymetli ailelerine saygi ve sükranlarimi sunuyorum."

Depremlerde ve sel felaketinde hayatini kaybedenlere, silah ve mesai arkadaslari ve ailelerine, sehit aileleri ve gazilere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilara sifa dileyen Akar, "Ayrica su anda karada, denizde ve havada, zorlu iklim ve arazi sartlarinda kahramanlik ve fedakarlikla görev yapan tüm silah ve mesai arkadaslarima da kazasiz, belasiz, hayirli, basarili görevler diliyorum. Yurt içinden ve yurt disindan gelerek deprem bölgesinde görev alan, yaralarin sarilmasina gayret gösteren, katki saglayan herkese sükranlarimi sunuyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle ve saygiyla selamliyorum.”

130 yillik Osmanli Sancagi

Bakan Akar tören salonuna gelisinde beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ile sehit ailelerini tek tek selamladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende ayrica 130 yillik Osmanli Sancagi, Harbiye Askeri Müze Komutanligina teslim edildi. 25 Mart 1893’te Katar’daki Osmanli Kalesi’ne yardima giden Binbasi Yusuf Bey kumandasindaki Osmanli birligine ait sancak, Cumhurbaskani Erdogan’in direktifleri dogrultusunda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un katkilariyla yurda getirilerek Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’a verilmisti. Bakan Akar da törende sancagi sergilenmek üzere Harbiye Askeri Müze Komutanligina teslim etti.

Törenin ardindan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi, sehit aileleri, gaziler ve onlarin yakinlari ile erbas er yemekhanesine geçerek Mehmetçik ile aksam yemegi yedi. Etkinlige, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan’in yani sira Bakan Yardimcilari Yunus Emre Karaosmanoglu, Suay Alpay ve Muhsin Dere ile karargahta görevli personel katildi.

Kaynak: İHA