Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma Ve Rehabilitasyonu Projesi, Biga'daki Köylerde Devam Ediyor

Çanakkale Il Genel Meclisinin Türkiye’deki Il Genel Meclisleri arasinda bir ilke imza atarak, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Çanakkale Sube Müdürlügüyle baslattigi ‘Çanakkale Ili Kirsal Alanda Yasayan Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma ve Rehabilitasyonu Projesi, Biga’daki köylerde sokak hayvanlarini kisirlastirma islemleriyle devam ediyor.

Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma Ve Rehabilitasyonu Projesi, Biga'daki Köylerde Devam Ediyor


Çanakkale Il Genel Meclisi, Türkiye’deki Il Genel Meclisleri arasinda bir ilke imza atarak, Doga Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Sube Müdürlügüyle birlikte ‘Çanakkale Ili Kirsal Alanda Yasayan Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma ve Rehabilitasyonu Projesi’ baslatti. Kirsaldaki 10 bin sokak hayvani kisirlastirilacak. Proje çerçevesinde merkez ilçeye bagli 52 köyde sahipsiz sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi, saglik taramasi ve kayit altina alinmasi islemleri devam ediyor. Hedef, 576 köydeki sokak hayvanlarinin tamamini kisirlastirmak.

Proje çerçevesinde, sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi, saglik taramasi ve kayit altina alinmasi islemleri Biga ilçesine bagli Yeniçiftlik Köyü’nde basladi.

Pilot bölge olan Yeniçiftlik köyünde DKMP Çanakkale Sube Müdürü Ozan Hacialioglu ile incelemelerde bulunan Il Genel Meclis Baskani Nejat Önder, “Biga ilçemizde çalismalar baslamistir. Belirlenen pilot bölgelerindeki çalismalar çerçevesinde sahipsiz sokak hayvanlarini kisirlastirma, saglik taramasi ve kayit altina alma islemleri devam edecektir” dedi.



Yeniçiftlik köyünde gerçeklestirilecek olan sokak hayvanlarini kisirlastirma islemleri daha sonra Karapürçek, Kocagür, Karahamzalar, Karacaali, Geyikkiri, Kayapinar, Akköprü, Güleç, Eski Balikli, Tokatkiri, Hacihüseyin yaylasi, Örtülüce ve Çakirli köylerinde devam edecek.
Kaynak: İHA