Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savasi Açiklamasi

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, yaklasan Cumhurbaskanligi Genel Seçimleri ile ilgili hemsehrilerine bir çagri da bulunarak, ‘Sehrimizin gelecegi için oyumuzu Hatay’da kullanip yuvamiza hep birlikte sahip çikalim’ dedi.

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Hatay’dan ayrilmak zorunda kalan vatandaslara seslenen Savas, ‘14 Mayis’ta Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri yapilacak. Bu seçim Hatayimiz için de tarihi önemde. Hatay’in Hataylilara ihtiyaci var, sizlere ihtiyacimiz var’ diye konustu.



Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas söyle konustu:

‘Kiymetli hemserilerim, deprem afeti nedeniyle büyük kayiplarimiz ve çok büyük acilarimiz var ama her yeni günü, yaralari sarma azmi ve kararliligiyla karsiliyor, Atatürk’ün emaneti sehrimizi yeniden ayaga kaldirmak için dayanisma içinde durmadan çalisiyoruz.

Su an Hatay’dan ayrilmak zorunda kalan hemserilerim; inaniyoruz ki bu ayrilis geçici, o yüzden sehrinizin geleceginde söz sahibi sizlersiniz. 14 Mayis’ta Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri yapilacak. Bu seçim Hatayimiz için de tarihi önemde.

Hatay’in Hataylilara ihtiyaci var

Hatay’in Hataylilara ihtiyaci var, sizlere ihtiyacimiz var. Yasadigimiz afet nedeniyle baska illere giden vatandaslarimiz, 17 Mart gecesine kadar bulundugu ildeki adresine (yurt, otel, pansiyon gibi yerler dahil) kaydini aldirabilecek. 14 Mayis seçimlerinde Hatay’in milletvekili sayisi ayni kalacak ancak ilimiz disinda kullandiginiz oylar, oy kullandiginiz yere sayilacak.

Bizim yuvamiz Hatay. Sehrimizin gelecegi için oyumuzu Hatay’da kullanip yuvamiza hep birlikte sahip çikalim.
Kaynak: İHA