Yillardir Apartman Sakinlerinin Basina Bela Olmustu, Sonunda Kaldirildi

Rize’nin Çayeli ilçesinde uzun yillardir kaldirilmasi için yogun çaba gösterilen iki apartman arasindaki yüksek gerilim hatti diregi yapilan çalisma ile bulundugu yerden kaldirildi.

Yillardir Apartman Sakinlerinin Basina Bela Olmustu, Sonunda Kaldirildi
Ilçenin Eskipazar Mahallesi’nde iki bina arasinda bulunan ve 40 metre yüksekliginde olan yüksek gerilim hatti direginin yillardir apartman ve mahalle sakinleri kaldirilmasi için basvurmadiklari yer kalmamisti. Hem mahalledeki çocuklar hem de apartman sakinleri için tehlike olusturan gerilim hatti diregi zaman zaman yildirim düsmesi vakalarina da sahne olmustu. Geçtigimiz günlerde Cumhurbaskani Kararnamesi ile Acele Kamulastirma karari alinarak kaldirilmasi karari alinmasinin ardindan gerilim hatti diregi vinç yardimiyla mahalleden kaldirildi.

“Sanki bu direk 2 binanin yangin merdiveni gibi duruyordu”

Eskipazar Mahallesi Muhtari Muhammet Köse mahallenin tedirgin eden direginin sonunda kaldirildigini belirterek, “Buradan çocuklar olsun, halk olsun, mahalle sakinleri bundan çok rahatsizdi. Bir nevi adres tarif yeri gibiydi ama tabi burada tehlike arz ediyordu. Bundan yaklasik 2 yil önce bir elektrik akimiyla beraber binalara ve araçlara zarar vermisti. Zaten ondan sonra çalismalar hiz kazandi. Gerçekten çok iyi bir neticeye vardik ve sonunda basardik. Bu burada hem bir kirlilik hem de bir tedirginlik olusturuyordu. Kimsenin burada rahat bir oturum sagladigi yoktu. Bu direk yaklasik 25-30 yildir burada. Direkten sonra zaten binalar kuruldu. Tabi o yapilan çalismay bilmiyoruz. Yetkililer sonuçta burada olamayacagina karar verdi. Gereken çalisma yapildi. Çocuklarimiz burada oyun oynayamiyordu. Direkten yukariya tirmansalar düsme tehlikesi var. Mahalle sakinleri olsun birakmiyorduk ama sonuçta bir tehlike arz ediyordu. Sanki bu direk 2 binanin yangin merdiveni gibi duruyordu. Çocuklar oyunlar oynayamiyordu. Rahatlikla evlerine girip çikamiyorlardi. Hirsiz geldiginde 2 binaya da rahatlikla ulasabiliyordu. Alinan karar çok iyi bir karardir” seklinde konustu.



“Burasi artik bize kaldi”

Mahalle sakinlerinden Fatih Öztürk ise diregin evlere yakin olmasindan ötürü hirsizlik girisimlerinde de bulunuldugunu ifade ederek, “Mahalle muhtarimiz çok emek verdi. Bizde bir mahalle sakini olarak burada çocuklarimiz veya bizler buradan gelip geçiyoruz. Yagmurlu havalarda diregin tepesinden elektrik akimi geliyordu ve tehlike arz ediyordu. Simdi elektrik kaçagi gibi seyler olur diye evlere giremiyor. En önemlisi bir iki kere 1. katta hirsizlik girisimi olmustu. Bundan dolayi böyle söylemler oldu. Muhtarimizdan rica ettik, sonunda zoru basardi. Burasi artik bize kaldi. Hem çirkin görüntü gitti. Bu vesileyle herkes rahata kavusmus oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA