Enerjisa Üretim'den, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Dolayisiyla Fidan Dikimi

Enerjisa Üretim, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü vesilesi ile sehitleri anmak için Çanakkale’de 54 bin fidani toprakla bulusturuyor. Enerjisa Üretim, 2023 yilinda Türkiye’nin farkli bölgelerinde 270 bin fidan ile orman alani olusturmayi hedefliyor.

Enerjisa Üretim'den, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Dolayisiyla Fidan Dikimi
Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim sirketi Enerjisa Üretim, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü vesilesi ile sehitleri anmak için Çanakkale’de merkeze bagli Kizilkeçili köyü mevkiinde Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardimcisi Önder Terzi, Çanakkale Agaçlandirma Sube Müdürü Mehmet Ali Çelebi, Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü ekiplerinin, Enerjisa Üretim Yönetici ve ekiplerinin katilimi ile fidan dikim töreni gerçeklestirdi. Firma bu yil dördüncü hatira ormani olusturma çalismalarini baslatarak, sehre tören kapsaminda 54 bin, bu zamana kadar da yaklasik 300 bin fidan armagan ettigini açikladi.

Her yil en az yasinin 10 bin kati kadar fidani toprakla bulusturma hedefi olan Enerjisa Üretim, 2023 yilinda da Türkiye genelinde 270 bin adet fidan dikim hedefi ile çalismalarina devam ettigini belirtti.

Enerjisa Üretim, Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 108 yil geçmesine ragmen bu ruhu dün gibi derin duygularla yasadiklarini vurgulayarak; vatan topragi için Çanakkale’de destan yazan, bu cennet vatani bizlere emanet eden kahramanlarimizi minnet ve saygi ile andiklarini belirtti.



Her Fidan Bir Umut Projesi

Sürdürülebilir bir gelecege ve dogal yasama katki sunmayi hedefleyen Enerjisa Üretim; ülke genelinde 2021 yilinda 285 bin adet, 2022’de 350 bin adet fidan diktigini ve bu yil ise hedeflerinin 270 bin fidan dikmek oldugunu açikladi.

Kisilerin ‘enerjisauretimherfidanbirumut.com’ web sitesi üzerinden sevdikleri adina fidan dikimi talebinde bulunabiliyorlar. Ayrica web sitesi üzerinden fidan haritasina ulasilabiliyor ve Türkiye’nin farkli illerinde de dikilen fidanlarin online olarak görüntülenebiliyor.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, fidan dikim töreninde yaptigi açiklamada, "Bugün burada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla birlikteyiz. Bu 4’üncü ormanimiz. Biz ‘Her Fidan Bir Umut’ projemiz çerçevesinde 2020, 2021 ve 2022 yillari itibariyle 300 bine askin fidani toprakla bulusturduk. Bugün de yine bu proje çerçevesinde birlikteyiz. 2023’te de 270 bin fidani yine tüm Türkiye’de toprakla bulusturacagiz. Çanakkale’de ise 54 bin fidani 2023 yilinda toprakla bulusturacagiz. Bizim bu çalismalarimizin arkasinda sürdürebilirlik vizyonu yer almakta. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde topluma, çevreye deger katma perspektifiyle hareket ediyoruz. Ve yaptigimiz tüm çalismalari bu perspektif çerçevesinde gerçeklestiriyoruz. Yine bunlarin en önemli göstergelerinden bir tanesi de karbon ayak izi azaltma hedeflerimiz, 2032 yilinda basa bas olmayi, 2045 yilinda ise net sifir olmayi planliyoruz" diyerek, bulunduklari tüm bölgelerde deger olusturarak çalismalarina devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA