Amasya'nin 160 Yillik Ramazan Bandosu Bu Yil Konser Vermeyecek

Amasya’da yaklasik 160 yildir Ramazan ayi boyunca iftar ve sahur saatleri öncesi tarihi Harsena Kalesi’ne çikarak konser veren belediye bandosu, bu yil deprem felaketi dolayisiyla konser vermeyecek.

Amasya'nin 160 Yillik Ramazan Bandosu Bu Yil Konser Vermeyecek
Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, 11 ilde büyük yikim ve binlerce ölüme yol açan Kahramanmaras merkezli deprem felaketinde hayatini kaybedenlerin anilarina saygi amaciyla böyle bir karar aldiklarini açikladi.

Gazetecilere açiklamada bulunan Baskan Sari, “Depremzedelere saygimiz ve Amasyalilarin sadakatini göstermek amaciyla bu sene bandomuz konser vermeyecek” dedi.

Kaleden iftar ve sahur vakitlerinin bildirildigi top atislarinin ise 23 Mart’ta baslayacagini, Ramazan ayinda ayni sekilde sürecegini belirten Sari, çocuklara yönelik etkinliklerinde planladigi sekilde gerçeklesecegini söyledi.



Içme suyu yine bedava

14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla ildeki doktor ve saglik çalisanlariyla belediyenin düzenledigi yemekte bulusan Mehmet Sari, programin ardindan yaptigi açiklamalarinda 4 yildir yönettigi kentte bu Ramazan ayi ve devamindaki bayram süresince halktan yine içme suyu ücreti alinmayacagini hatirlatti.
Kaynak: İHA