Depremde Enkaza Dönen Ve 457 Hanenin Bulundugu Mahalle Tasinmak Istiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde enkaza dönen Malatya’nin Akçadag ilçesine bagli Kozluca Mahallesi’nin bir baska noktaya tasinmasi isteniyor. 457 haneli mahallede neredeyse saglam evin kalmadigini belirten mahalle muhtari, mahallenin hizlica bir baska noktaya tasinmasini istediklerini söyledi.

Depremde Enkaza Dönen Ve 457 Hanenin Bulundugu Mahalle Tasinmak Istiyor
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 04.17 ile 13.24’te meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da depremin yaralarinin sarilmasi için çalismalar sürerken, depremlerde büyük yikim yasayan Akçadag ilçesine bagli Kozluca Mahallesi’nde neredeyse tas üstünde tas kalmadi.

"Ikinci depremde büyük bir yikim yasadik"

7,6 büyüklügündeki ikinci depremin bin kisinin yasadigi mahallede büyük bir yikima neden oldugunu belirten Kozluca Mahalle Muhtari Vedat Akgün, "Ilk deremde köyümüz ufak tefek hasarlar aldi. Ikinci de ise köyümüzün yüzde 40’i yikildi, yüzde 50’nin üzerindeki yapilar ise hasar aldi. Yikilan evin enkazi altinda kalan Zülal Özkan (70) hayatini kaybederken esi Ahmet Özkan’i (75) ise enkaz altinda yarali çikardik" dedi

"Konteyner kent kuracagimiz bir alanimiz yok"

Deprem sonrasi hizli bir sekilde mahalleyi bosalttiklarini aktaran muhtar Akgün, "167 hane disindaki evlerde yasayan vatandaslarimiz muhtelif illere çikis yapti. Burada kalanlar da hayvanlarindan dolayi ayrilamadi. 200’ün üzerinde hayvanimiz da telef oldu. Çadirsiz hanemiz kalmadi. Özellikle ilk 15 gün kurumlarimizla koordineli bir sekilde çalistik. Depremde ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyiz. Bir an önce toparlanmamiz lazim. Konteyner kent kuracagimiz bir alanimiz yok. Devlet yetkilileri ile görüstügümüzde mahallenin tasinmasini ifade ettik. Mahallemizin Çayirdüzü mevkiine tasinmasini düsünüyoruz. Halkimizin yüzde 80’i bizim gibi düsünüyor. Deprem sonrasi bölgede çalisma yapan devletimizin tüm yetkililerine ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu

Mahalle sakinlerinden Davut Inkaya ile Tuncay Yagmur ise depremde büyük yikim yasayan Kozluca Mahallesi’nin bir baska noktaya tasinmasini istediklerini ifade ederek devletin depremin ilk aninda itibaren yanlarinda oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA