Büyüksehir Belediyesi Mart Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Malatya Büyüksehir Belediye Meclisi Mart ayi toplantisi Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan baskanliginda, 14 Mart Sali günü saat 10.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi Mart Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan baskanliginda gerçeklestirilen toplantida mazeret dilekçelerinin okunup oylanmasinin ardindan ek gündem maddeleri de gündeme dâhil edilerek, gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Baskan Gürkan, Büyüksehir Belediyesinin depremin ilk saatlerinden bugüne kadar sahalarda oldugunu belirterek, “Degerli arkadaslar 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 siddetinde 9 saat arayla iki büyük deprem yasadik. Tabii bu depremlerin büyüklügü 9-10 siddetindeydi. Dolayisiyla biz, yüz yillardir görülmemis bir felaketi yasadik. Malatya ile beraber 11 il ve 14 milyon insanimiz bu depremlerden etkilendi. Bizim çikaracagimiz dersler oldugu kanaatindeyim. Geçmisteki meclis kararlarina baktigimiz zaman, bütün bunlari daha önceden söylemisiz. Yapi denetiminin kontrol edilmesini, jeolojik etütlerin kontrol edilmesi, zemin etütlerinin iyi yapilmasi, ada bazli düzenlemelerin yapilmasi gerektigini bunlarin hepsini söyledik. Battalgazi Belediyesini, Millet Bahçesini, kütüphaneyi ve altindaki siginagi, Kernek’i, Lisansli Depoyu, Spor Salonunu, Ekmek ve Yemek Fabrikasini, Fuarcilik Merkezini, Inderesi Parki’ndaki konutlari ve Engelli Yasam Merkezini daha önceden yapmamis olsaydik Malatya’daki depremin boyutu tasavvur edilemezdi. O zaman kaçacak yerimiz olmayacakti. Bizim söylediklerimizin hepsi binlerce kitabin özetidir. Bütün belediyelerimizden de Allah razi olsun. Yaralarimizi el birligiyle sarma noktasinda gayret içerisindeler. Ama bundan sonra bu hatalarin yapilmamasi hususunda çok dikkatli ve titiz olmamiz lazim. Bunun altini çizerek ifade etmek istiyorum; parklara ticari alanlar yapilmasin. Çünkü yapilan parklar olmasaydi, toplanacak yerimiz olmayacakti.

Depremim ilk gününden bu yana yapilan is ve islemlerin içerisinde Malatya Büyüksehir Belediyesi vardir. Ekmek ve Yemek Fabrikamiz yapilirken, ‘yarin bir afet olursa, biz burada ekmek ve yemek çikaracagiz’ dedim. Ve fabrikamiz su anda faaliyete geçti. Dolayisiyla bazi felaketler gelmeden, hazirligimizi yapmamiz gerekiyor. Malatya, depremde çok iyi bir sekilde organize oldu. Bunun sebebi de Büyüksehir Belediyesi olarak Acil Eylem Planini uygulamamizdan kaynaklaniyor. Bu vesileyle bütün milletimize geçmis olsun. Vefat eden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina bas sagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Yaralarimizi sarmak adina ilçe belediye baskanlarimizla el ele vererek, hep birlikte yaralarimizi saracagiz” dedi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden ciddi bir sekilde etkilenen Malatya’da depremin yaralarinin hep birlikte sarilabilmesi için 1 büyüksehir belediyesi ve 5 belediye ile Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin kardes sehir olunmasi hakkindaki karari oy birligiyle meclisten geçti. Buna göre Meclis’te alinan kararla Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Bingöl, Bitlis, Elazig, Mus ve Sivas belediyeleri ile Malatya Büyüksehir Belediyesinin kardes sehir olmasi hakkindaki teklif kabul edildi. Ayrica gündemde yer alan MESTON A.S.’nin kaynak temini hakkindaki teklif ile Esenlik A.S.’nin sermaye artirimi hakkindaki teklif de görüsülerek kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasinin ardindan söz alan ilçe belediye baskanlari, depremin ilk anindan bu yana Malatya’ya türlü destek ve yardimda bulunan basta Cumhurbaskanina, valilere, milletvekillerine, kaymakamlara, belediyelere, vatandaslara ve Malatya Büyüksehir Belediyesi ekibine tesekkürlerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA