Ilgaz Dagi'nda Mart Kari Açiklamasi Kar Kalinligi 50 Santimetreye Ulasti

Kis mevsiminde yagislarin normallerin altinda oldugu Kastamonu-Çankiri sinirindaki Ilgaz Dagi’nda kar yagisi etkili oluyor. Kar kalinliginin 50 santimetreye ulastigi Ilgaz Dagi’ni ziyaret eden vatandaslar ise kayak yapma firsati buldu.

Ilgaz Dagi'nda Mart Kari Açiklamasi Kar Kalinligi 50 Santimetreye Ulasti
Türkiye’nin kis turizm merkezleri arasinda yer alan Ilgaz Dagi’nda kar yagisi ve sis etkili oluyor. Kastamonu ve Çankiri sinirindaki Ilgaz Dagi’nda dün baslayan yagis ile kar kalinligi yaklasik 50 santimetreye ulasti. Kar yagisinin devam ettigi Ilgaz Dagi Milli Parki Kayak Merkezini ziyaret eden davetliler, hem kar yagisinin keyfini çikartiyor hem de kayak yapma firsati buluyor. Kis mevsiminde yagislarin normallerin altinda kaldigi Ilgaz Dagi’ni ziyaret eden vatandaslar da kar yagisinin tadini çikartiyor. Ayrica bölgede yer yer sis etkili oluyor.

Kocaeli’nden Ilgaz Dagi’na gelen Hülya Ates, "Biz köken olarak Kastamonuluyuz. Ilgaz Dagi’na daha önce gelmistik, biliyorduk, her yer güzel. Dün Ilgaz Dagi’nda kar yagisi basladi, bugün de devam ediyor. Su anda manzara çok güzel. Sis var ama o da ayri bir güzellik katiyor. Her sey çok güzel" dedi.

Ilgaz Dagi’nda kizakla kayarak eglenen Seray Ates ise, "Gayet güzel, çok begendik. Kar yagisi var, hava biraz soguk. Ilgaz Dagi’nin zirvesine kadar çiktik, o yüzden biraz üsüdük. Zirvedeyken düstük, eglendik, güzel oldu. Kayak yapmadik ama gezdik. Biraz sis var. Biz pistten kaymadik ama kizaklarla kaydik. Ilgaz Dagi’nin manzarasi mükemmel, çok güzel, her yer bembeyaz. Tatil için geldik, hem biraz tatil yapalim hem de üsüyelim dedik. Bizim için güzel oldu. Istanbul tarafi çok sicakti, bizler de biraz soguk hava istedik. Hem de kar yagisini görelim istedik. Bu yüzden Kastamonu’ya geldik" diye konustu.

Kaynak: İHA