Ahlat'ta Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla program düzenlendi.

Ahlat'ta Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Ahlat Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Ertugrul Gazi Konferans Salonunda Sehit Erdogan Gökbulak Ortaokulu, Sehit Eren Öztürk Ortaokulu ve Sehit Murat Sarigül Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen program, “Akif’in Sözü Cumhuriyetin 100’ü” konulu resim sergisinin gezilmesiyle basladi.

Daha sonra saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla program devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtildigi konusmanin ardindan programda video gösterisi ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi tiyatro gösteri yapildi. Program, ögrenciler tarafindan okunan siirler ve oratoryo gösterilerinin ardindan sona erdi. Program sonunda ilçe genelinde düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri protokol tarafindan verildi.

Programa Ahlat Kaymakami Fikret Dag, Ahlat Cumhuriyet Savcisi Muhammet Talha Yilmaz, Ahlat Belediye Baskan Vekili Nuri Alpaslan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mutluk Özden, kurum amirleri, ögretmen, ögrenci ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA