Malatyali Depremzedeler Istiklal Marsi'yla Birlik Mesaji Verdi

Basaksehir Belediyesi, Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü çerçevesinde, Malatya’da depremin yaralarini sarmaya çalisan Kirpinar köyü sakinleriyle herkese umut olacak bir farkindalik projesine imza atti.

Malatyali Depremzedeler Istiklal Marsi'yla Birlik Mesaji Verdi
Basaksehir Belediyesi, Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü için Malatya’nin Kurucaova beldesine bagli Kirpinar köyü sakinleriyle birlikte farkindalik çalismasina imza atti. Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri yikilan ve köyün tek okulu olan Kirpinar Ilkokuluna siginan köy halki, depremin yaralarini hep birlikte saracaklarinin mesajini verdi. Sosyal medyada paylasilan video, kisa zamanda büyük ilgi görerek takdir topladi.

Hep birlikte Istiklal Marsi’ni okudular

Genciyle yaslisiyla hep birlikte Istiklal Marsi’ni okuyan köy sakinlerinin görüntüleri duygu dolu anlar yasatti. "Korkma" diye baslayan Istiklal Marsi’ni coskuyla okuyarak herkese umut olan Kirpinarlilar, "Kurtulus Savasi’nda oldugu gibi yeniden ayaga kalkacagiz" dedi.



Milli Mücadele sonrasi kurulan köy depremle yikildi

Kurucaova beldesi depremin en siddetli hissedildigi noktalardan biri olurken, beldede su ana kadar depremden dolayi 40 can kaybinin yasandigi kaydedildi. "Yurdumun Üstünde Tüten En Son Ocak" projesine ev sahipligi yapan Kirpinar köyünün, Istiklal Harbi sonrasi Gazi Halil Dede tarafindan kuruldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA