Dükkaninda Adim Atacak Yer Kalmadi Açiklamasi 50 Yilda Yüzlerce Elektronik Esya Unutuldu

Kastamonu’da yasayan 70 yasindaki elektrik ustasi, 50 yildir tamir için birakilan ve unutulan esyalari is yerinde biriktiriyor. Unutulan esyalar sebebi ile adim atacak yer kalmayan is yeri görenleri hayrete düsürüyor.

Dükkaninda Adim Atacak Yer Kalmadi Açiklamasi 50 Yilda Yüzlerce Elektronik Esya Unutuldu
Kastamonu’da yasayan Veysel Karakaya (70), il merkezindeki is yerinde 50 yildir bozulan elektronik ürünleri tamir ediyor. Yasina ragmen isinin basindan ayrilmayan Karakaya, is yerine tamir için getirilen ve unutulan esyalari ise 50 yildir is yerinde biriktiriyor. Is yerinin her yerini kaplayan elektronik esyalar, görenleri ise hayrete düsürüyor. Is yerinde adim atacak yer birakmayan esyalar, sadece Veysel Karakaya’nin çalisabilecegi kadar bir bos alan birakti. Karakaya ise sahipleri tarafindan uzun yillardir alinmayan esyalarin parçalarini tamir ettigi elektronik cihazlarda kullaniyor.

"Torunlarimi çirak olarak alamiyorum çünkü dükkanimda yer yok"

Ölene kadar meslegini devam ettirecegini ifade eden Karakaya, "Müsterilerin unuttugu, alamadigi ürünlerle dükkan doldu tasti. Isime yarayan malzemeleri de almak zorunda kaldim. Bazen hiçbir yerde bulunmayan bir parça lazim oluyor, buradan alip takiyorum, müsteriler de seviniyor. ‘Neredeyse parçasi bulunmuyor, atacaktik’ diyenler de var. Vatana millete faydali olmaya çalisiyorum. Fazla para kazanilmiyor bu islerden, elimden geldigince çalisip müsterilere yardimci olmaya çalisiyorum. Ömrümün yettigi yere kadar da bu çalismalarim devam edecek. Torunlarimi çirak olarak alamiyorum çünkü dükkanimda yer yok. Bana yetecek kadar alan var. Bu durumdan sikayetçi degilim, çünkü lazim olan parçalar. Yeri geliyor bir oyuncak araba tekerlegini süpürgenin ayaklarina bile takiyorum. Böyle para kazaniyorum. Baskasina göre ’Ne gerek var’ denen malzeme bana çok ihtiyaç oluyor. Yeri geliyor ufacik bir parçadan çok paralar kazaniyorum. Burada rahat ve huzurluyum. Böyle bir yer olmasa da yasamam imkansiz, en uygunu benim için böyle bir yer. Saç kurutma makinesi, düzlestirici, mikser, blender, robot gibi seyleri yapmak da benim için büyük bir zevk. Yerine göre bin TL’lik hesap çikartilan bir isi ben 50, 100 TL karsiliginda yapiyorum. Gelen müsteriler de çok memnun kaliyorlar" dedi.

Kaynak: İHA