Çanakkale Zaferi'nin 108'Nci Yili Temasi 'Ruhumuzda Var' Oldu

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca düzenlenen ‘18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ çerçevesinde yapilan tören ve kutlamalari tüm ülkede ortak bir çizgide bulusturmak ve cosku ile kutlamak adina 2018 yilindan itibaren yapilan her tören bir tema çerçevesinde gerçeklestiriliyor.

Çanakkale Zaferi'nin 108'Nci Yili Temasi 'Ruhumuzda Var' Oldu
2018 yilinda “Birileri Var”, 2019 yilinda “Dirilisten Kurtulusa Bir Durustur Çanakkale”, 2020 yilinda “Hilal’in Gölgesinde Sakli Abideler”, 2021 yili için “Istiklalden Istikbale Çanakkale”, 2022 yilinda “Bir Yanimiz Hep Çanakkale “olarak belirlen tema 2023 yilinda ise “Ruhumuzda Var” olarak belirlendigi bildirildi.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligindan yapilan açiklamada, “18 Mart günü Sehitler Abidesi’nde düzenlenecek olan törenin 108. yilinda “Ruhumuzda Var” temasinin belirlenmesinde ise 2023 yilinin Cumhuriyetin ilaninin 100. Yili olmasi etkili olmustur. Cumhuriyetimizin 100. Yili dönümünün oldugu essiz bir yili olan 2023’ü yasamaktayiz. Tarihimizin önemli dönüm noktalarindan olan Cumhuriyetin ilani Çanakkale cephesinde gerçeklestirdigimiz essiz bir zaferin verdigi imkan ile elde edildigini hatirladigimizda nasil bir iliski oldugu göz önüne çikmaktadir. Çanakkale’yi bir zafere götüren ve Cumhuriyeti ilan eden birliktelik, dayanisma ruhu, mücadele bu yüce milletin eseridir. Çanakkale zaferini elde ettigimiz süreçlerdeki milletimizin gösterdigi kahramanlik, cesaret, dayanisma, birlik, fedakarlik ve mücadelenin o gün oldugu gibi bugün de tüm zorlu süreçlerde gün yüzüne çiktigini görmekteyiz. Bu durum bize Çanakkale’de gösterdigimiz bu özelliklerin hala bu toplumun içinde ruhunda olan bir parça olarak ortaya çiktigini belirtmek için “Ruhumuzda Var” sloganini bu yilin temasi olarak kullanmaktayiz. Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca yürütülen “18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108. Yil dönümü anma programi, ilgili bakanliklarin, kamu kurum ve kuruluslarin is birliginde 18 Mart 2023 tarihinde gerçeklestirilecektir. Mehmetçik’in hatirasinin, inancinin, cesaretinin, azminin, manevi mirasinin, milli birlik ve beraberligin harci olan Çanakkale Zaferi’ni kazandiran yüksek ruhun kusaktan kusaga yasatilmasi adina düzenlenecek törenlere ait bilgi, belge, tasarim ve görsel birligin saglanmasi amaciyla kamu kurum ve kuruluslari, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri arasinda koordinasyonun gerçeklestirilmesi amaciyla talep edilen materyallere Tarihi Alan Baskanligi tarafindan açilan "www.18martetkinlikleri.com" sitesinden yüksek çözünürlüklü olarak erisim saglanacaktir. "Istiklalden Istikbale Çanakkale" adi altinda hazirlanan 1 dakikalik kamu spotu, televizyon kanallarinda hafta etkinlikleri çerçevesinde gösterilecektir” denildi.
Kaynak: İHA