Baskan Gürkan Açiklamasi 'Birlikteligimizi Siyasi Mülahazalara Kumpas Etmeyelim'

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, "Depremin yaralarini hep beraber saracagiz. Siyasi mülahazalara birlikteligimizi kumpas etmememiz lazim. Zaman birlik, beraberlik ve yaralari sarma zamanidir" dedi.

Baskan Gürkan Açiklamasi 'Birlikteligimizi Siyasi Mülahazalara Kumpas Etmeyelim'


Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ve Anadolu Yayincilar Dernegi organizasyonuyla düzenlenen ‘Deprem Bölgesi Basin Programi’ çerçevesinde Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan basin mensuplari ile bir araya geldi. Gürkan, burada yaptigi açiklamada "Malatya Büyüksehir Belediye Baskani olarak kentimizin yerinde dönüsümünü bakanimizdan talep ettim. Insa edilecek uydu kentlerin kent hafizasina ve omurgasina göre uyumlu olmasini istiyoruz. Sag olsun bakanlarimiz bu durumu olumlu karsiladilar ve çalismalarimizi da bu minvalde devam ettiriyoruz. Depremin yaralarini hep beraber saracagiz. Siyasi mülahazalara birlikteligimizi kumpas etmememiz lazim. Zaman birlik, beraberlik ve yaralari sarma zamanidir" ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden ciddi bir sekilde etkilenen Malatya’da Büyüksehir Belediyesi olarak çalismalarin titizlikle yürütüldügünü vurgulayan Baskan Gürkan, depremin yaralarinin ancak milli birlik ve beraberlik içerisinde asilacagini belirtti.

Büyüksehir Belediyesinin 7 gün 24 saat esasina göre çalistigini belirten Baskan Gürkan, sunlari kaydetti:

“Anadolu’nun dört bir yanindan gelen basin mensuplarimiza tesekkür ediyorum. Kahramanmaras merkezli depremlerden 11 vilayet ve 14 milyon kisi etkilendi. Büyük bir felaket yasadik. Milletimizin basi sag olsun. Allah bizlere de kolaylik versin. Isimizi kolay kilsin. Allah böylesine bir felaketi, milletimize ve ümmetimize bir daha göstermesin. Anadolu tarihinde görülmemis bir felaket. Bu felaketin ancak milli birlik ve beraberlikle üstesinden gelebiliriz. Depremin ilk gününden bu yana bizlere destek olan basta Cumhurbaskanimiza, bakanlarimiza, valilerimize, milletvekillerimize, belediye baskanlarimiza, kaymakamlarimiza, milletimize, sivil toplum kuruluslarimiza ve hayir kurumlarimiza tesekkür ediyorum. Bizlere verilen bu desteklerle beraber yol haritamizi, rotamizi ve yön pusulamizi dogru belirlememiz gerekir."

“04.27’de Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, telsizlerle bütün çalisan birimlere alarm verdi”

Baskan Gürkan, "6 Subat günü saat 04.17’de yasadigimiz ilk depremde Malatya’da yaklasik 130 bina yikildi. 04.27’de Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, bütün telsizlerle çalisan birimlere alarm verdi." ifadelerini kullanarak "04.45’te Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi arama kurtarma ekipleri ve diger birimlerimizdeki ekipler, enkazin basindaydi. Ilgili birimler belediyemizin ‘Acil Eylem Plani’na uygun olarak görevini yerine getirdi. 6 Subat günü saat 13:24’e kadar her sey kontrolümüz altindaydi. Fakat 13:24’te Kahramanmaras Elbistan merkezli 7.6 siddetinde ikinci bir deprem meydana geldi. Bu sefer arama kurtarma yapan personelimizde enkaz altinda kaldi. Bakildigi zaman personellerimizde depremzede ama biz bunlara ragmen ilk günden bu yana tüm birimlerimizle 7 gün 24 saat teyakkuzdayiz. Tabii ki eksikliklerimiz vardir. Insanlarin bütün ihtiyaçlarina aninda cevap verilebilir mi? Bu mümkün olmayabilir" ifadelerini kullandi.

"Keskem yoktur yaptigim yapilar saglamdir"

20 yildir belediye baskanligi yaptigi Malatya’da yaptirdigi yapilarin tamaminin saglam oldugunu ifade eden Gürkan, "Su anda hizmet veren lojistik alanlar belediyemizin yaptigi yerlerdir. Örnegin dünya kayisi ticaret merkezi, yeni yemek ve ekmek fabrikasi gibi alanlardir. 20 yildir belediye baskaniyim. Benim yaptirdigim yerler saglamdir ve bundan dolayi da keskem yoktur. Belediye Baskanligim boyunca da meclisteki bütün kararlarimi oy birligiyle aldim” dedi.



"27 çadir kentte 53 bin çadir kurulmustur. 62 noktada da konteyner merkezi kuruyoruz"

Sehirde kurulan çadir ve konteyner kentleriyle ilgili olarak da bilgi veren Gürkan sözlerine söyle devam etti:

"27 çadir kentte 53 bin çadir kurulmustur. 62 noktada da konteyner merkezi kuruyoruz. Ilerleyen süreçlerde bu rakamlari artiracagiz. Bir taraftan da Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizda agir ve orta hasarli binalari tespit ediyor. Malatya Büyüksehir Belediye Baskani olarak kentimizin yerinde dönüsümünü bakanimizdan talep ettim. Insa edilecek uydu kentlerin kent hafizasina ve omurgasina göre uyumlu olmasini istiyoruz. Sag olsun bakanlarimiz bu durumu olumlu karsiladilar ve çalismalarimizi da bu minvalde devam ettiriyoruz. Depremin yaralarini hep beraber saracagiz. Siyasi mülahazalara birlikteligimizi kumpas etmememiz lazim. Zaman birlik, beraberlik ve yaralari sarma zamanidir."
Kaynak: İHA