Malatya TSO Ile Ankara Büyüksehir Belediyesi Arasinda Is Birligi Protokolü

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile bir araya gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, basta Ankara olmak üzere 11 Büyüksehir Belediyesi’nin kayisi alimi, kayisi üreticisi ve kayisi ticareti yapan esnafin desteklenmesini içeren is birligi protokolünü imzaladi.

Malatya TSO Ile Ankara Büyüksehir Belediyesi Arasinda Is Birligi Protokolü
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, CHP Milletvekilleri ve parti yönetimi ile Malatya’yi ziyaret etti. Program çerçevesinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret eden heyet, Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu ile bir araya gelerek istisare toplantisi gerçeklestirdi.

Ziyarete CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, CHP Grup Baskan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Malatya Il Baskani Baris Yildiz ile Malatya TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katildi.

Ziyaretin ardindan Akçadag’da Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile bir araya gelen Baskan Sadikoglu, Ankara Büyüksehir Belediyesi ile Malatya TSO arasinda düzenlenen is birligi protokolünü imzaladi.

11 büyüksehir belediyesi Malatya’dan kayisi alacak

Imzalanan protokol hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Sadikoglu, “Ankara Büyüksehir Belediyesi ile kayisi alimi, kayisi üreticisi çiftçimiz ve kayisi esnafimizin desteklenmesini içeren protokol imzaladik. Imzalanan protokole göre Ankara Büyüksehir Belediyesi ile birlikte 11 Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri çiftçimize ve kayisi ticareti ile ugrasan esnafimiza destek olarak ürün satin alimi gerçeklestirecek. Bunun yani sira nakliyesine de yardimci olarak Ankara’nin merkezi noktalarinda ürünlerini satabilecekleri alanlar tesis edecek. Ayrica Ankara’daki Anfa Fuar Salonu’nda uzun süreli Malatya günleri yapilarak esnafimiza, üreticimize destek olunacak. Kendilerine yönelttigimiz bu talebi karsiliksiz birakmayan, üreticimize, esnafimiza bu zor günlerde önemli bir destek saglayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a tesekkür ediyoruz” dedi.



Istisare ve güçlü koordinasyon vurgusu

CHP heyetinin ziyareti hakkinda konusan Baskan Sadikoglu, “Bugün odamizi ziyaret eden Kemal Kiliçdaroglu ve heyetine deprem sonrasi sanayicimizin, tüccarimizin ve esnafimizin mevcut durumu ile güncel bilgileri aktardik. Günlerdir israrla üzerinde durdugumuz konulari Kiliçdaroglu ve heyeti ile de paylastik. Depremin yaralarini sarmak için dayanisma, istisare ve güçlü bir koordinasyona ihtiyacimiz var. Bu noktada STK’lar ile istisareyi önemseyen, sanayici ve tüccarin temsilcisi olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret ederek fikir teatisinde bulunan Kemal Kiliçdaroglu, milletvekilleri ve parti yönetimine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA