Depremin Ardindan Yozgat'ta Kiralik Konut Sikintisi Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afetzedelerin akin ettigi Yozgat’ta kiralik dairelerin tamamina yakini doldu, il genelinde kiralik konut sikintisi yasanmaya basladi.

Depremin Ardindan Yozgat'ta Kiralik Konut Sikintisi Basladi
Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 13 binin üzerinde afetzede aile Yozgat’a geldi. Deprem bölgesinden gelen ailelerin 3 bine yakini Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina ve diger kamu kurumu yurtlarina yerlestirilirken, geriye kalan vatandaslarin birçogu da kiralik ev arayisina girdi. Bu süreçte kent merkezinde bine yakin kiralik daire ailelere kiralandi. Talep fazlasi nedeniyle il genelinde kiralik konut sikintisi yasanmaya baslandi.

"Vatandaslarimiz satilik dairelerini kiralik dairelere çevirdiler"

Yozgat’ta uzun yillar emlak sektörüyle ugrasan Muammer Yilmaz deprem bölgelerinden kente ciddi boyutta vatandaslarin akin ettigini söyledi.

Yilmaz, “13 bin 500 civarinda ilimize gelen depremzede vatandaslarimizdan 10 bine yakini, kendi imkanlariyla kiralik konutlara yerlestirildi. Diger vatandaslarimiz da kamu, kurum ve kuruluslarin yurtlarina yerlestirildi. Emlakçilar olarak herhangi bir komisyon bedeli talep etmeden bu insanlarimiza yardimci olduk. Vatandaslarimiz satilik dairelerini kiralik dairelere çevirdiler, onlar da bu noktada yardimci oldular. Birçok daire ücret alinmadan depremzede kardeslerimize verildi.

Yozgatlilar olarak elimizden geldigince depremzede vatandaslarimiza gönlümüzü açtik. Bu noktada yine elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” dedi.



"Gelen taleplere cevap veremez durumdayiz"

Il merkezinde kiralik konut sikintisi yasandigini da ifade eden Yilmaz, “Yozgat il merkezinde kiralik konut sayisi belli oldugu için su an çok zorlaniyoruz. Gelen taleplere cevap veremez durumdayiz. Kiralik konutlara gelen talepler daha çok 1+1 ve 2+1 esyali dairlere yönelik. Bu konutlarin da kiralari 2 bin ila 5 bin arasinda degisiyor. 3+1 ve 4+1 bos daireler ise 3 bin ila 7 bin lira arasinda degisiyor. Vatandaslarimizin kiralik konut taleplerini yine de karsilamakta zorlaniyoruz, özellikle depremzede kardeslerimiz geldikten sonra kiralik daire bulmakta çok zorlaniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA