Etrafi Karla Kapli Dogal Jakuzinin Keyfini Çikariyorlar

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Nemrut Dagi eteklerinde bulunan Budakli Kaplicasi, soguk havaya ragmen ziyaretçi akinina ugruyor.

Etrafi Karla Kapli Dogal Jakuzinin Keyfini Çikariyorlar
Ilçe merkezine 40 kilometre uzakliktaki Budakli köyünde bulunan kaplica, çesitli hastaliklara iyi geldigi gerekçesiyle dondurucu sogukta bile vatandaslarin akinina ugruyor. Sifa bulmak için kaplicaya gelen vatandaslar, soguk havaya aldiris etmeden açik havuzda kaplica keyfi yasiyor. Su sicakliginin 37 derece olarak ölçüldügü kaplicaya sehir merkezinin yani sira çevredeki il ve ilçelerden de vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Vatandaslar, soguk havaya ragmen kendilerini kaplicanin sicak sularina birakarak hem keyif yapiyor hem de sifa ariyor.

“Kisin ortasinda kaplicaya geldik”

Soguk havaya ragmen kaplica keyfi yasadiklarini dile getiren Cihan Önen adli vatandas, “Burasi Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Ayni zamanda buraya turistler de geliyor. Bu kaplicanin içerisinde yaklasik 60 kisi ayni anda bulundugu zamanlar da oluyor. Yaza dogru daha kalabalik oluyor. Her ne kadar tanitimi iyi yapilmamis olsa da Türkiye’nin birçok yerinden yaz kis demeden turistler gelmektedir. Kisin da burada ciddi bir ragbet söz konusudur. Su sicakligi 40 dereceye yakin. Suyun içerisinde hiçbir zaman sogugu hissetmiyorsunuz. Disariya çikarken hafif üsüyorsunuz ama çok da etkilemiyor. Bir yandan kar diger yandan sicak kaplica insana hem huzur veriyor hem de rahatlatiyor. Biz de bu anin tadini çikariyoruz” diye konustu.



“Dogal bir jakuzi görevi görüyor”

Suyun sicakliginin çok güzel oldugunu belirten Cüneyt Aksoy ise “Suyun sicakligi çok güzel ve dogal bir jakuzi görevi görüyor. Insanlarin böyle güzel bir yer olup da hala nasil gelmedigine çok sasiriyorum. Muhtesem ve degisiklik arayanlara tavsiye edilebilecek bir yer” seklinde konustu.

Kaynak: İHA