Sarigül Açiklamasi 'Seçimlerin Zamaninda Yapilmasi Dogru Bir Karar'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen EYT Yasa Teklifini degerlendirdi ve seçimlerin zamaninda yapilmasi kararini dogru bulduklarini söyledi.

Sarigül Açiklamasi 'Seçimlerin Zamaninda Yapilmasi Dogru Bir Karar'


Genel Baskan Mustafa Sarigül, çesitli temaslarda bulunmak ve toplantiya katilmak üzere Ordu’ya geldi. Partisinin il baskanligi binasinda düzenlenen toplantida basin mensuplari ve partililer ile bir araya gelen Sarigül, gündemdeki konularla ilgili açiklamalarda bulundu.

"EYT’lilerin büyük kismi mutlu sona ulasti"

Sarigül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen EYT Yasa Teklifini degerlendirdi, Sarigül, “Ben bu konuda çok mücadele verdim. 102 tane toplanti yaptim. EYT’lilerin büyük bir bölümü dün mutlu sona ulasti, Sayin Bakana çok tesekkür ederim. Geç kalan bir olaydir. O emekliler perisan oldular, çok magdur oldular. Devletimize ise girerken imza attilar dediler ki; ‘ben erkegim 25 senede emekli olacagim’, ‘ben kadinim 20 senede emekli olacagim’. Bir yasa çikti ‘hayir’ olamazsin. Yasalar unutmayin çiktigi günden itibaren geçerlidir, yasalar geriye dönük olarak çalisilamaz. 22 sene çok beklettiler. O noktada biraz daha eksikler kaldi ama su anda bir tesekkür dönemi. Insanlarin biliyorsunuz Türkiye’de tesekkür kültürü son derece azdir, elestiri kültürleri daha da fazladir. Biz Türkiye Degisim Partisi olarak yapilan hayirli islere tesekkür eden, eksiklere de çözüm önerisi sunan bir parti. Ben EYT konusunda parlamentoya, iktidara tesekkür ediyorum” dedi.



“Siyasetin statlara girmesini dogru bulmuyorum”

“Statlar önemlidir, ben de karsinizda Galatasarayli olarak bulunuyorum ama maça gittigimiz zaman o maçlarda sen AK Partili misin, Cumhuriyet Halk Partili misin, Türkiye Degisim Partili misin? diye sormuyoruz” diyen Sarigül, “Gol oldugu zaman hepimiz birbirimize sariliyoruz. O nedenle siyasetin statlara girmesini dogru bulmuyorum. Ayni sekilde yasak mantigini da dogru bulmuyorum. Yasaklarla bir yere varamayiz. Bu yasaklar gerilimi arttirmaktan baska bir ise yaramaz. Sporseverlerin sagduyusuyla, futbol askiyla kendiliginden çözülecek bir meseleyi yasaklarla büyütmenin çok fazla bir anlami yok” ifadelerine yer verdi.

“Seçimlerin zamaninda yapilmasi dogru bir karar”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in parti grubunda yaptigi konusmada seçimlerin 14 Mayis’ta yapilacagini isaret etmesi hakkinda konusan Sarigül, “Seçimler demokrasi bayramidir, seçimler yurttaslarimizin iradelerinin en üst düzeyde gösterildigi yerdir. Seçimlerden önce her siyasi parti kendi görüs ve düsüncelerini kamuoyu ile bulusturmasi normaldir Seçimlerin ertelenmemesi, 14 Mayis’ta yapilmasi karari son derece dogru, yerinde bir karar olarak buluyorum. Ama o bölgedeki 14 milyon yurttas var. Yaklasik olarak 5 milyon seçmen var. O seçmenlerin durumunun da mutlaka Yüksek Seçim Kurumu tarafindan gözden geçirilmesi lazim” diye konustu.



“Kizilay ve AFAD devletimizin en önemli kurumlaridir, deprem üzerinden siyaset olmaz”

6 Subat tarihinde meydana gelen depremlerin ardindan bölgede bulunduklarini hatirlatan Sarigül, “Depremde ulusal birligi, milletin sag duyusunu, milletin topragina ve bayragina nasil bagimli oldugunu gördüm. Bu depremde milletimizin vicdan ve enerjisini, sefkat duygusunu gördüm. Allah’im insallah bu milletten bizi geri birakmasin. Türkiye Degisim Partisi olarak ‘önce devletimiz, sonra partimiz’ diyen bir yapiya sahibiz. Allah’im devletimize zeval vermesin. Yardimlasma, dayanisma ve dayanismayi bu depremde gördüm. Kizilay’imizda, AFAD’mizda yöneticiler yanlis seyler yapabilir ama Kizilay ve AFAD devletimizin en önemli kurumudur. Bu kurumlarin yipratilmasini da kesinlikle dogru bulmayiz. Sivil toplum kuruluslari diger kuruluslar var. Canla, basla çalisiyorlar. Deprem esnasinda o, bu ayrimi yapmadan, sivil toplum kuruluslar ile devletimizin kuruluslarinin el ele, omuz omuza, yan yana çok çok arzu ederim. Enkaz üzerinden siyaset yapilmasini dogru bulmam. Önce yaralarimizi saralim, sonra da tedbirler neyse onu söyleyelim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA