Bayburt'ta Kamu Kurumlarina Ait Malzemeleri Çalan Hirsizlik Zanlisi Tutuklandi

Bayburt Il Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan çalismalar sonucu kamu kurumlarina ait malzemeleri çalan hirsizlik zanlisi 1 kisi tutuklandi.

Bayburt'ta Kamu Kurumlarina Ait Malzemeleri Çalan Hirsizlik Zanlisi Tutuklandi
Bayburt Il Jandarma Komutanligi ekipleri, sorumluluk sahasinda bulunan kamu kurumlarina ait, kum ocagi, sulama pompalari ve çesitli santiyelerde meydana gelen bakir elektrik kablosu ve elektrik dinamo motorlari türünde malzemelerin çalinmasi olayi ile ilgili genis çapli inceleme ve sorusturma baslatti. Istihbarat Sube Müdürlügü ve Aydintepe Ilçe Jandarma Komutanliginca yapilan çalismalarda il genelinde bulunan PTS ve kamera sistemlerinin izlenmesi ve kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu süphelilerin tespit edilmesi üzerine 10.02.2023 tarihinde düzenlenen operasyonda süpheli S.C. ve I.K kullandiklari araç ile yakalandi. Yakalanan süphelilere ait araçlarda adli makamlardan alinan arama karari ile yapilan arama sonucu sulama pompalarinda kullanilan bir adet dinamo motoru bulunarak ele geçirildi. Süpheliler, jandarmada gözaltina alinmalarinin ardindan adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çikarilan I.K serbest kalirken, S.Ç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya iliskin sürdürülen genis çapli arazi arama taramasi sonucu çalinan motorlardan diger dört adedi de araziye atilmis vaziyette bulunarak kurum yetkililerine teslim edildi.
Kaynak: İHA