Enkaz Altinda 16 Saat Mahsur Kalan Vatandas O Anlari Anlatti

Aile ziyareti için gittigi Gaziantep’te depreme yakalanan ve 16 saat enkaz altinda kalan Alaattin Baspinar enkaz altinda yasadiklarini anlatti.

Enkaz Altinda 16 Saat Mahsur Kalan Vatandas O Anlari Anlatti


Geçtigimiz Pazartesi günü sabah saat 04.17 siralarinda Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi merkezli depremde enkaz altinda kalan ve 16 saat sonra kurtarilan Alaattin Baspinar (30) enkaz altinda yasadiklarini anlatti. Esinin anne ve babasini ziyarete gittigini belirten Baspinar yasadigi o anlari memleketi Aksaray’da anlatti. Aksaray’in Eskil ilçesine bagli Ortakuyu Yaylasi’nda ikamet eden Alaattin Baspinar, 16 saat sonra enkaz altindan çikarildigini söyledi.



“Deprem beni aldi savurdu”

O gün aksam saat 12 civarinda yattigini belirten depremzede Alaattin Baspinar, “Uykudaydik, o sirada bir telefon sesi geldi, telefonun sesiyle kalktim, deprem yazisini gördüm. Ondan sonra da ev sallanmaya basladi.

Biraz ileriye gittim, kendimi kurtarabilir miyim diyerek, o sirada beni firlatti çekyatin yan tarafina dogru. O sirada gözlerimi kapattim, açtigimda duvar üzerime gelmis. Bir çatirti, patirti çöktü. Aradim 112‘yi ‘konum belirlenemiyor’ dedi.

Sonra üzerime biraz daha çöktü bina, ondan sonra da zaten hatlar gitti” diye konustu.



“Bagiriyoruz, çagiriyoruz ama nerde ne yikildi bilmiyoruz”

Deprem sonrasinda bagirip çagirdiklarini ama kimsenin duymadigini anlatan depremzede, “Biz nerde ne yikildi bilmiyoruz. Kimseden haberimiz yok tabii ki. Bekledik, bir süre bagirdik sürekli. Çaresizde bagiriyoruz. Kaynatam var, o bagiriyor, ‘Alaattin iyi misin?’ diye, ben onu duyuyorum ama o beni duymuyor. Esim bagiriyor oradan, ‘Beni kurtarin, çocuk agliyor yetisemiyorum’ diye. Ben ona bagiriyorum, o beni duymuyor. Ondan sonra duvari kirmaya çalisayim dedim, disarinin durumunu bilmiyorum ama bir ihtimal dedim. Çalisma alanimiz çok dardi, kiracak bir seyde yoktu” diye konustu.



“Kepçe bulmuslar Allah razi olsun onunla esimle çocugumu çikardilar”

Arkadaslarinin kepçe bularak müdahale ettigini anlata Alaattin Baspinar, “Ikindi civari esimle çocugumu çikarmislar. Ondan sonra kaynatamla, kaynanami kurtarmaya çalistilar. Tamam dedik, biz daha dayaniriz, bekleriz. Bunlar üzerimizde ugrastikça üzerimize baski daha da artti. Biz o sirada bagiriyoruz, kurtarin bizi diyerek. Kepçeci o sirada bizi birakip gidecekti, ‘ben risk almam, içeridekiler canli’ diye. Rica minnet o bölgeyi kirdilar, bizi sündürerek çikardilar. Ondan sonra direk kostum karimin yanina, onu Antep’e sevk etmisler. Elhamdülillah durumlari iyiymis” ifadelerini kullandi.

“Sürekli üzerlerimizdeki beton sallaniyordu”

Deprem saati 04.17’den aksam saat 20.30’a kadar enkaz altinda kaldigini belirten Baspinar, “Üzerimizde çalisma oldukça, sürekli üzerimizdeki baski artiyordu, betonlar sallaniyordu. Sürekli esim yan tarafta bagiriyordu. Ben onu duyuyorum ama o beni duymuyordu. Daha yeni çocugumuz olduydu, 3 aylikti çocugumuz, ‘yetisemiyorum’ diyordu esim. Delirdim, çikayim duvarlari kirayim diyorum ama elimden bir sey gelmiyordu. Kaynatam bana bagiriyor, duyuyorum. Bende bagiriyorum ‘esim nasil’ diye o beni duymuyor” dedi.



Depremde çocugunu ve karisini daha çok düsündügünü belirten depremzede, “O an ben öleyim, yeter ki karimla çocugum kurtulsun dedim. Onlar kurtulsun bana bakma dedim. O kadar çaresizsin ki elinden bir sey gelmiyor. Ancak orada oturuyorsun, dar alandasin. Sürekli aklin onlarda, çiksinlar diye ugrasiyorsun. Çiktiktan sonra sag olduklarina öyle bir dua ettim ki abi. Inan çok kötü oldum, çocuk için çok endiselendim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA