Bitlis'ten Deprem Bölgelerine 540 Güvenlik Gücü Sevk Edildi

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardindan devlet tüm imkanlarini deprem bölgesi için seferber etti.

Bitlis'ten Deprem Bölgelerine 540 Güvenlik Gücü Sevk Edildi


Geçtigimiz gece ve 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem Kahramanmaras, Hatay, Adana, Diyarbakir, Kilis, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Malatya ve Sanliurfa’da büyük yikimlara neden oldu. Tüm Türkiye bu 10 il için seferber olurken, Bitlis’ten de suana kadar 17 tira yakin yardim malzemesi gönderildi. Bu çerçevede Bitlis’ten 170 korucu, 250 jandarma ve 120 polis olmak üzere toplamda 540 güvenlik gücü deprem bölgelerine sevk edildi. Güvenlik korucularini Il Jandarma Komutanligindan polisleri ise Bitlis Emniyet Müdürlügünden deprem bölgelerine ugurlayan Vali Çagatay, ilk gönderilen güvenlik korucularinin enkazlardan 18 kisiyi sag olarak çikarttiklarini söyledi.

Çagatay, gazetecilere yaptigi açiklamasinda “Bu aksam güvenlik korucularimizi Hatay’da arama ve kurtarma görevlerini icra etmeleri için yolcu ettik. Bu arkadaslarimizla beraber toplamda polis, güvenlik korucusu ve jandarmamizin deprem bölgesinde görev yapan toplam sayisi 540’i buldu. Depremin ilk anindan itibaren vatandaslarimizin çok sayida basvurusunu aliyoruz. Bölgede gidip arama kurtarma çalismalarina katilmak istiyorlar. Gerekse de yardim faaliyetlerine katilmak istiyorlar. Biz bunlarin tamamini AFAD çerçevesinde organize etmek durumunda oldugumuz için devletimiz olarak bu anlamda bir faaliyet gösteriyoruz. Depremin ilk anindan itibaren gerek vatandaslarimizin gerekse devletin destegi ile tam 17 tir gida ve yasam malzemesini bölgeye gönderip teslim ettik. Yardimlarimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek. Insallah umut ediyoruz ki deprem bölgesindeki vatandaslarimiz enkaz altindan bir an önce kurtulurlar. Sayin Cumhurbaskanimizin tabiri ile dünyanin belki de karsilastigi en büyük afetlerinden birisini biz en kisa zamanda vatandaslarimizin dualari ile devletimizin bütün çalisanlari ile vatandaslarimizin destekleri ile atlatacagiz. Bölgede ayni zamanda gerek bizim devletimizin gerekse özel tesebbüsün destekleri ile temin ettigimiz toplam 25 is makinesini de görevlendirdik” diye konustu.



Vali Çagatay, ilk etap gönderdikleri güvenlik korucularinin enkazlardan 18 kisiyi sag olarak çikardiklarini ifade ederek sözlerine söyle devam etti: “Aldigimiz en mutlu haberlerden birisi de Antakya merkezde arama kurtarma görevini icra etmek üzere gönderdigimiz güvenlik korucularimizin tam 18 vatandasimizi canli olarak çikarmasi oldu. Bizlere bu sevinçli haberi ilettiler bizlerde onlarla birlikte sevindik. Emniyet Müdürlügümüze bagli polisleri yolcu ediyoruz. Onlarda deprem bölgesi olan Elbistan’da görev yapacaklar. Emniyet güçlerimiz her türlü vazifeyi icra ediyorlar. Vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlarini canini, malini ve güvenliklerini temin etmeye çalisiyorlar. Yeri geliyor bir spor müsabakasinda yeri geliyor bir trafik kazasinda yeri geliyor birçok toplumsal olaylarda görev yapiyorlar. Ama su anda da Türkiye’nin karsilastigi en büyük afette görev yapmaya gidiyorlar. Insallah vazifelerini icra edecekler. Devletimiz tüm kadrolari ile beraber deprem bölgesinde görev yapiyor. 540 jandarma, polis ve güvenlik korucusuyla beraber ayni zamanda yaklasik 100 kisi AFAD personelimiz ve 70 kisi de saglik personelimiz deprem bölgesinde görev yapiyorlar.”
Kaynak: İHA